Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ležernost, ki je vodila do poraza

Nikola Jovićević je v prvem polčasu zapravil najlepšo priložnost za Muro. Ob njem je Ivan Krolo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so v 5. krogu 1. SNL na Fazaneriji gostili Radomlje in utrpeli zaslužen poraz z 0:2 (0:2). Sobočani so prikazali eno najslabših iger in se nahajajo na dnu prvenstvene razpredelnice.

Preverjena enajsterica iz Kopra

Mura: Mihelak, Morris, Maruško (od 85. Cottrell), Proleta, Jurišić, Kous, Kurtović (od 62. Saitoski), Šarić (od 55. Petković), Jovićević (od 55. Kasalo), Shabanhaxhaj (od 62. Tripi), Maroša. Trener: Darjan Slavic.

Radomlje: Baš, Marković (Gorenc Stanković), Ševelj, Korun, Jazbec, Hrvoj, Krolo (od 89. Merdović), Nuhanović, N'Landu, Kukovec (od 69. Gnjatić), Šošić (od 89. Posavac). Trener: Luka Žinko.

Strelca: 0:1 Korun (23.), 0:2 Kukovec (38.).

Darjan Slavic, ki je znova vodil črno-bele je ostal zvest enajsterici, ki jo je v ogenj poslal na tekmi prejšnjega kroga proti Kopru. Nastopili so v postavitvi 4-3-2-1.

      Maroša

 Šarić  Jovićević Shabanhaxhaj

   Maruško Kurtović

Jurišić Proleta Morris Kous

      Mihelak

Mihelak dvakrat pobral žogo iz svoje mreže

Prvo resnejšo priložnost so si v 12. minuti priigrali gostje. Nuhanović je močno sprožil s petindvajsetih metrov, Mihelak pa je je žogo odbil do Kukovca, ki je z enajstih metrov streljal mimo vrat. V 15. minuti so lepo priložnost zapravili tudi muraši. Jurišić je z globinsko podajo našel Jovićevića, ki je osamljen z desetih metrov nastreljal vratarja. Gostje so povedli v 23. minuti iz prekinitve. Po prostem strelu Nuhanoviča je s sedmih metrov z glavo zadel Korun. V 32. minuti so gostje izvedli hiter protinapad, Šošić pa je streljal s petindvajsetih metrov in oplazil prečko. Isti igralec je dve minuti pozneje imel "zicer" na enajstih metrih in streljal prek vrat. V 36. minuti je Maroša z glavo streljal mimo vrat. Drugi zadetek je padel v 38. minuti. Radomljani so znova pobegnili po Murini desni strani, poslali predložek na drugo stran, kjer je Mihelaka brez težav matiral Kukovec za 0:2. Na Fazaneriji so se pojavili tudi prvi žvižgi.

Brez pritiska in ideje v drugem polčasu

Prvo priložnost v drugem polčasu so si priigrali Radomljani. Kukovec je z roba kazenskega prostora streljal po sredini. Mura si je prvo priložnost v drugem delu priigrala v 67. minuti, ko je Saitoski streljal s petnajstih metrov, vendar so gostje strel blokirali. V 67. minuti je z razdalje streljal Nlandu. V 71. minuti je Maroša s prostega strela streljal visoko prek vrat. Minuto pozneje je Maroša zapravil zelo lepo priložnost za znižanje zaostanka. Po kotu on odbiti žogi je z roba petmetrskega prostora streljal mimo vrat. V nadaljevanju tekme smo spremljali predvsem strele od daleč. Pri Muri so zapretili Saitoski, Jurišić in Tripi. Gostje so najlepšo priložnost v drugem polčasu zapravili v tretji minuti sodniškega podaljška, ko se je po preigravanju sam pred Mihelakom znašel Nlandu, vendar je Murin čuvaj mreže njegov strel obranil.

xG analiza tekme Mura : Radomlje

Kakšen odnos do dresa?

Nogometaši Mure so tokrat igrali diametralno nasprotno kot na tekmi proti Kopru. Ni bilo pokrivanja igralcev in agresivnosti, gostom pa so puščali veliko čistih strelov, namesto, da bi poskušali strele blokirati ali pa stali bližje žogi. Radomlje niso igrale tako dobro, kot so muraši igrali slabo. Gostje so puščali veliko prostora, ki pa ga muraši niso znali ali mogli izkoristiti. Tekmo so odigrali taktično zelo nedisciplinirano. Pričakovali smo, da bodo v drugem polčasu napeli vse sile in krenili po zadetek. To se ni zgodilo, muraši pa so bili povsem nemočni. Veliko je bilo strelov od daleč, bolj kot ne iz obupa, manjkali pa so streli s krilnih položajev.

S tribun je bilo slišati precej žvižgov nezadovoljnih navijačev, severna tribuna pa je svoje nezadovoljstvo izražala z vzkliki "sveti dres nosite". Po koncu tekme so igralci prišli na zagovor pred Black Gringose, kjer so se zadržali dobrih deset minut.

Statistični posladki

Radomlje so na četrti tekmi v sezoni prvič zatresle nasprotno mrežo in tudi zmagale. Mura je doživela drugi zaporedni domači poraz. V dresu Mure je debitiral Ben Arron Cottrell.

Lestvica

1. Celje      4 3 1 0 11:3 10
2. Maribor     4 3 1 0  9:3 10
3. Olimpija    4 3 0 1 13:7  9
4. Koper      4 3 0 1  7:4  9
5. Aluminij    4 1 1 2  8:8  4
6. Domžale     4 1 1 2  6:7  4
7. Bravo      4 1 1 2  4:6  4
8. Kalcer Radomlje 4 1 0 3  2:7  3
9. Mura      4 1 0 3  5:11 3
10.Rogaška     4 0 1 3  2:11 1


Situacija, ki verjetno najbolje opisuje dogajanje na Fazaneriji. Pet murašev na robu kazenskega prostora gleda napadalca Radomlja. Nobeden ne gre v blok in nobeden ne poskuša odvzeti žoge. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: zaslonski posnetek

Ogrevanje pred tekmo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Situacija ob kotu Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Zagovor pri Black Gringosih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Prazen sedež na severni tribuni. Po koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Pogled na vstopnico in igrišče po koncu tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Emir Saitoski in Stipo Marković. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gneča pred Murini vrati. Skačeta Petković in Proleta. Akcijo spremljajo Nlansu, Maruško, Kasalo in Kous. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Za Muro je debitiral Ben Arron Cottrell. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Matic Maruško v dvoboju s Stipom Markovićem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Nogometaši Mure so v 5. krogu 1. SNL gostili Radomlje. Kako so igrali? Ocenite igralce Mure, trenerja Slavica in glavnega sodnika Šabanagića.

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 21. avgusta, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 56.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu