Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Dvojni spored po več kot petdesetih letih

Dvojni članski nogometni spored na Fazaneriji v nedeljo 27. septembra 1959. Ob desetih sta se v pomurski nog. ligi pomerili drugi ekipi Sobote in Nafte. Ob 14. in 15. uri sta sledili dve tekmi pionirjev Sobote in Rakičana, ob 16. uri pa tekma 4. kroga slovenske republiške lige med Soboto in Ljubljano (5:2). Dan prej, 26. septembra pa je bila na tem igrišču še tekma med članskima ekipama Rakičana in Nafte (2:2), ki sta takrat tekmovala v nogometnem prvenstvu MB podzveze. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Večer, 24. september 1959

V soboto, 16. septembra, bomo na Fazaneriji priča edinstvenemu dogodku. V istem dnevu bosta na Fazaneriji zaigrali tako moška kot ženska ekipa. Na glavnem igrišču se bosta ob 12.45 pomerili ženski ekipi Mure None in Olimpije, ob 17.30 pa bo moška zasedba gostila Bravo. Obiskovalci, ki si bodo ogledali obe tekmi bodo lahko v vmesnem času pred stadionom prisluhnili akustičnemu koncertu Žige Žekša in Davida Kreslina. Simpatizerji Mure imamo tako možnost celotno popoldne preživeti na Fazaneriji. Pa se bo to zgodilo prvič? Za nas mlajše da, za starejše pa ne.

Nekoč celo trojni spored

V obdobju samostojne Slovenije se še ni nikoli zgodilo, da bi dve članski Murini ekipi igrali tekmo na isti dan na istem igrišču. Razlog je enostaven, saj Mura v tem obdobju ni imela ženske niti druge ekipe. Se je pa to večkrat dogajalo v obdobju pred 1991. Od štiridesetih do začetka sedemdesetih let je imela Mura oz. Sobota tudi drugo ekipo, ki je aktivno tekmovala v madžarskih in kasneje slovenskih ligah. Takrat je pred tekmo prve ekipe običajno zaigrala tudi druga ekipa. Ko je Rakičan, do izgradnje svojega igrišča igral na Fazaneriji pa se je dogajalo še, da so na isti dan igrale tri članske ekipe na enem igrišču. S tem da ena ni bila Murina.

Mura je imela drugo ekipo nazadnje v začetku sedemdesetih let, tako da lahko rečemo, da bo tokratni dogodek edinstven po več kot pol stoletja.

Dvojni članski spored na Fazaneriji. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: facebook NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu