Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Feri Maučec najboljši pomurski športnik

Peterica nagrajencev. Stojita od leve: Oto Žunec (atlet) in Karel Glažar. Sedijo: Miro Steržaj (kegljanje), Evgen Titan (košarkar in atlet) in Franc Maučec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Ferija Maučeca

V nedeljo, 24. decembra 1961, je bila v hotelu Zvezda svečanost ob razglasitvi najboljših športnikov v letu 1961. Glavni pokal in nagrado Pomurskega vestnika za najboljšega športnika je prejel nogometaš Sobote Franc Maučec. Nogometaš Sobote je prejel še pokal Nogometne podzveze M. Sobota za najboljšega nogometaša. Drugo mesto je osvojil atlet Oto Žunec, tretje pa kegljač Miro Steržaj. Priznanji svojih podzvez sta prejela še košarkar in hokejist Evgen Titan ter rokometaš Janez Peterka.

Med desetimi še Vrdjuka in Miloševič

Vodilna deseterica najboljših pomurskih športnikov: Franc Maučec (nogometaš) 2507 točk, Oto Žunec (atlet) 1980 točk, Miro Steržaj (kegljač) 1810 točk, Evgen Titan (košarkar in hokejist) 1501 točka, Vlado Vrdjuka (nogometaš) 1175 točk, Karel Turner (strelec) 1112 točk, Janez Kovač (atlet) 865 točk, Lojze Logar (atlet) 722 točk, Emil Miloševič (nogometaš in atlet) 713 točk in Ivan Kavaš (kolesar) 797 točk.

Denarna nagrada tudi za Karla Glažarja

Komisija je izmed anketirancev izžrebala tudi šest dobitnikov nagrad Vestnikove ankete. Prvo nagrado - 2000 din - prejme Karel Glažar iz Murske Sobote, drugo - 1000 din - Vinko Plemenitaš iz Gornje Radgone, štiri nagrade po 500 din pa: Ernest Lulik iz Murske Sobote, Silva Zadravec iz Radenec, Herman Rigelnik iz Mežice na Koroškem in Geza Rajner iz Rakičana.

Maučec: Ostanemo v ligi

Franc Maučec je dejal: "O sami anketi Pomurskega vestnika tole: dobra in koristna zamisel! Prav pa bi bilo da bi v bodočih anketah upoštevali samo športnike, ki delujejo v Pomurju. Moje moštvo je stopilo v jesensko tekmovalno sezono dokaj pomlajeno in tudi tehnično vodstvo kluba ni imelo sprva posebno srečne roke pri sestavljanju moštva. Proti koncu sezone se je moštvo spet dokaj konsolidiralo in tudi doseglo nekaj uspehov. Prepričan sem, da bo prva enajsterica Sobote ostala še naprej v SCL, kajti vsaka drugačna rešitev ne bi bila pravo merilo moči in množičnosti nogometa v Pomurju. Prav v množičnosti tega športa pa smo v zadnjem letu dosegli zelo ugodne rezultate, predvsem po zaslugi Nogometne podzveze; v tem pa vidim tudi ugodne obete za večjo kakovost, kajti kvalitetni igralci lahko rastejo samo iz množičnosti. V bodoče bo potrebno posvetiti večjo pozornost tudi medklubskim odnosom, ki sedaj niso vedno najboljši. Te odnose bo potrebno utrditi k tesnejšemu sodelovanju zlasti v krajih, kjer obstajata dva nogometna kluba. Povem naj, da sem se doslej tudi osebno zavzemal za uveljavljanje pristnih športnih odnosov med klubi. Največje osebno doživetje v letošnjem letu: osvojitev prvega mesta in glavnega pokala v Vaši anketi, še zlasti zato, ker se mi to doslej ni posrečilo pri Poletu, čeprav sem bil dvakrat najboljši strelec v SCL in sem se enkrat celo za las približal temu cilju! Menim, da so to merilo upoštevali tudi bralci, ko so mi prisodili najvišji naslov v Pomurju. Po moji igri v letošnjem jesenskem tekmovanju si tega priznanja morda ne bi zaslužil, saj sem igral samo dve tekmi popolnoma zdrav mimo tega pa tudi najboljši športnik ne uide trenutnim krizam. Moja želja pa je, da bi prihodnje leto napredovali v vseh športih, posebno še v nogometu in po vzgledu nekaterih že močno razširjenih športov dosegli večjo stopnjo organizirnosti tudi v pomurski atletiki."

Feri Maučec prejema nagrado za najboljšega pomurskega športnika. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Ferija Maučeca

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu