Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ge je Marijan Bakula?

Marijan Bakula (v sredini z rdečo majico) je trenutno trener NK Požega. O Muri govori z izbranimi besedami. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: pozeska-kronika.hr

Legendarni Marijan Bakula je za Muro igral v devetdesetih letih in v začetku 21. stoletja. V črno-belem je prebil štiri in pol sezone in odigral več kot 120 tekem. Nekaj časa je bil kapetan in v tej vlogi je leta 1995 dvignil pokal. Z Muro je igral tudi evropo. Ge je Marijan Bakula?

"Trenutno živim v Požegi, kjer vodim Nogometni klub Požega. Muro še vedno redno spremljam, saj je to eden od dveh meni najljubših klubov. Trenutno ji rezultatsko ne gre, ampak bo zanesljivo zopet prišla v vrh. Tudi zato, ker ima takšne navijače in vodstvo. Ne morem vam povedati kako sem bil vesel, ko so postali prvaki. Enostavno je bil že čas. To so si zaslužili navijači, ljudje v Murski Soboti in celotno Prekmurje. Gledal sem tisto tekmo, ko so zmagali sredi Maribora. Sicer ne pijem alkohola, ampak, ko je Mura postala prvak sem prijatelje povabil na pijačo in nekaj spil. Vsi so me samo gledali, dejal pa sem jim: Mura mi je končno postala prvak!"

Z Marijanom Bakulo smo opravili intervju v katerem je spregovoril o svojih spominih na Muro. Kako pogosto spremlja Muro, s kom je še vedno v stikih, ali še kdaj prihaja na Fazanerijo, kaj pravi o derbijih z Beltinci, o tem, da imajo žuti ponovno možnost priti v prvo ligo, o svojih nekdanjih soigralcih, trenerjih, vodstvu kluba, o tem ali bi naslov lahko osvojila njegova generacija ... Objavili ga bomo v prihodnjih dneh.

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Marijan Bakula

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu