Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Izgubili derbi za prvo mesto

Za tekmo Sobota : Ljubljana je vladalo ogromno zanimanje v vsem Pomurju. Igrišče Sobote že dolgo ni sprejelo toliko gledalcev, kot prav današnjo nedeljo. Sobota je tekmo izgubila, kar je njen prvi poraz v jesenskem delu tekmovanja. Končni rezultat je bil 0:1 (0:0).

Sobota: Vrdjuka, Drvarič, Dozet, Skalar, Puškarič, L. Norčič, J. Norčič, Šarotar, Potočnik, Maučec in Miloševič. Trener: Feri Zelko.

Ljubljana: Zupančič, Bogataj, Šoštar, Herman, Frič, Tanjšek, Lukežič, Majcen, Dolenc, Pirc, Corn. Trener: Janez Pišek.

Strelec: 0:1 - Pirc (84').

Začetek tekme je bil nervozen. Ljubljana se je prva znašla in začela nevarno oblegati vrata Vrdjuke. Že v 8. minuti je Dolenc ostro streljal in žoga je zadela mrežo z zunanje strani. Sodnik je bil prepričan, da je žoga pravilno v mreži, zato je gol priznal. Šele na posredovanje mejnih sodnikov je gol razveljavil. V 21. minuti bi kmalu prišlo do avtogola. Vratar Vrdjuka je žogo odbil v lastna vrata, vendar se je znašel krilec Puškarič, ki je žogo s same golove črte sunil v polje. Igra, je postala enakovredna in pobudo za tem so prevzeli domači strelci. V 24. in 25. minuti sta imela Maučec in Norčič lepo priložnost za gol, vendar je Zupančič zanesljivo branil. V 33. minuti je bil pritisk domačih najhujši. Pred vrati Ljubljane je nastala huda gneča in vselej se je izkazal Zupančič. V tej minuti je Sobota kar trikrat zaporedoma streljala kote, ki pa so ostali neizkoriščeni. Tri minute pred koncem prvega dola igre je bil Pirc popolnoma sam pred vrati domačinov, vendar je streljal mimo.

Drugi del se je začel z ostrimi in nevarnimi napadi domačih. V teh najbolj kritičnih trenutkih se je izkazal vratar Zupančič, ki je večkrat ubranil nevarne strele Maučeca in drugih napadalcev. Ljubljana se je rešila pritiska in pričela sama nevarno napadati. Pirc in Dolenc sta bila večkrat sama pred vrati, toda vratar Vrdjuka je bil vedno na mestu. Najlepšo priložnost je imela Ljubljana v 82. minuti, ko se je ponovno znašel Pirc neoviran pred Vrdjuko, vendar je njegov strel šel mimo vrat. Končno pa je le uspelo istemu igralcu dve minuti kasneje iz neposredne bližine premagati domačega vratarja. Takoj za tem golom je Ljubljana igro zaprla, Sobota je sicer skušala rezulat izenačiti, toda ostalo je pri minimalni zmagi gostov.

Ljubljana je igrala hitro in smotrneje od Sobote, Najboljši na igrišču so bili oba vratarja, Pirc, Dolenc in Bogataj od Ljubljane ter Maučec in Miloševič od Sobote.

Lestvica

1. Ljubljana   7 4 2 1 19:6 10
2. Maribor    7 5 0 2 23:9 10
3. Sobota    7 4 2 1 15:8 10
4. Rudar (T)   7 4 2 1 14:10 10
5. Ilirija    7 4 1 2 11:6  9
6. Krim     7 4 0 3 19:9  8
7. Kladivar   7 3 1 3 19:16 7
8. Olimp     7 3 1 3 14:20 7
9. Nova Gorica  7 2 2 3 13:19 6
10.Slovan    7 1 3 3 13:12 5
11.Triglav    7 1 0 6 13:20 2
12.Nafta     7 0 0 7  3:40 0
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu