Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Jan Gorenc tarča Olympiakosa in AEK-a
13. september 2020

Ko so pred dnevi črno-beli kot novo okrepitev predstavili Dragana Lovrića, je bil marsikdo presenečen. Ne zato, ker bi kdorkoli dvomil o kakovosti 24-letnega branilca, ki se je na ravnico preselil iz Zrinjskega, temveč zato, ker se je pred tem v Fazanerijo že vrnil izkušeni Jure Travner. Da bodo Sobočani morali zapolniti vrzel, nastalo po hudi poškodbi Marina Karamarka, je bilo kristalno jasno, a bržčas so le redki pričakovali, da bodo v svoje vrste privabili dva obrambna igralca.

Takšna in drugačna vprašanja so si sledila drugo za drugim. Nekateri so to povezovali s tem, ker se Ante Šimundža vse pogosteje odloča za osnovno postavitev s tremi branilci, prav tako pa je seveda logično sklepanje, da se morda obeta kakšen odhod. In ni skrivnost, da je vse več oglednikov klubov iz tujine vse bolj pozornih na Jana Gorenca, ki si je zagotovil mesto v udarni zasedbi in se lepo razvija, kakovost njegovih iger se zgolj stopnjuje. Navsezadnje je tudi mladi reprezentant, zato pač ni presenečenje, da nam je prišlo na uho, da bi utegnil 21-letni Krčan po zgolj osmih mesecih v Murski Soboti zamenjati klubske barve.

Pred dnevi smo poročali, da naj bi se za njegove usluge najbolj resno zanimal eden izmed klubov iz italijanske serie B, a medtem so nam grški viri prišepnili, da je obetavni muraš menda tarča dveh tamkajšnjih velikanov. Nikogar drugega kot Olympiacosa in AEK-a, kamor se je iz prekmurske prestolnice že preselil Žiga Laci, po teh navedbah naj bi bila snubca pripravljena odšteti okrog 400 tisoč evrov odškodnine.

Seveda smo pri športnem direktorju Mure Denisu Rajbarju preverili, ali bi se lahko vse pomembnejši člen ekipe res že kmalu preselil v zibelko zahodne civilizacije, in dobili negativen odgovor. Za zdaj brez pojasnila, seveda sta mogoča dva scenarija – morda želijo Sobočani iztržiti višje nadomestilo, morda pa ponudba (še?) ni priromala na klubski naslov …

NE SPREGLEJTE

Jan Gorenc

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu