Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ka rejsan sta si v 1. SNL prvič v roke segnola dva otroka Mure?

Kapetana, Prekmurca, Tišinčana in otroka Mure. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Sportklub, montaža NK Mura skozi čas

Nej rejsan.

Proti Olimpiji sta si kot kapetana v roke segla Žiga Kous in Marcel Ratnik. Dva Prekmurca, otroka Mure in prebivalca občine Tišina. Njuni domačiji sta oddaljeni le nekaj minut vožnje. Ratnik je bil član našega kluba do leta 2017, Kous pa je dolgoletni igralec in kapetan črno-belih.

Čeprav se ne zgodi pogosto, da bi na medsebojni tekmi kapetanski trak obeh ekip nosila dva otroka Mure, se je letos to enkrat že zgodilo. V drugem krogu v Celju. Takrat sta to bila Žiga Kous in Nino Kouter. Zopet oba Tišinčana.

Vsi trije, Kous, Kouter in Ratnik so prve nogometne korake naredili pri NK Tišina.

Če gledamo obdobje samostojne Slovenije je bilo takih primerov nekaj v devetdesetih letih, ko so v prvi ligi tekmovali tudi Beltinci. Teh primerov je bilo več v času Murinega nižjeligaškega udejstvovanja.

Ka rejsan? je satirična rubrika z izobraževalno vsebino. Besedilo na fotografiji ne odraža resničnih besed.
Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu