Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

V igri na vse ali nič ostali praznih rok

Dardan Shabanhaxhaj je v osmi minuti sodniškega dodatka zapravil najlepšo priložnost tekme. Strel je zelo spominjal na Horvatovega iz leta 2018, ko so muraši v zaključku tekme prišli do remija. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Muraši so v zadnji tekmi 15. kroga gostovali v Ljubljani, kjer so se na zelo slabem igrišču največjega slovenskega stadiona pomerili z Olimpijo. Naši nogometaši so na koncu po velikem številu priložnosti na obeh straneh klonili z 1:0 (0:0).

Pričakovana zasedba Mure

Olimpija: Silva (od 57. Sualeh), Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Costa (od 72. Fadida), Agba, Pedro, Motika (od 46. Florucz), Posavec (od 58. Elšnik), Bristić (od 57. Nukić). Trener: Zoran Zeljković.

Mura: Mihelak, Kous (od 77. Katić), Morris, Sadriu, Jurišić, Tripi, Maruško (od 81. Kurtović), Brkić (od 90. Turudija), Cottrell (od 77. Jovičević), Shabanhaxhaj, Maroša (od 90. Spasojević). Trener: Vladimir Vermezović.

Strelec: 1:0 Elšnik (90.+2).

Vermezović pričakovano ni dosti menjal v primerjavi s preteklo tekmo proti Aluminiju. Porumenelega Trontlja je menjal kapetan Kous, ki je zaigral na svojem standardnem mestu. Tudi postavitev na igrišču je ostala enaka. Kot četrti tujec je bil znova izven kadra Nikola Petković.

      Maroša

Shabanhaxhaj Cottrell Brkić

   Tripi  Maruško

Jurišić Sadriu Morris Kous

     Mihelak

Nor nogomet v prvem polčasu

Prva priložnost je pripadla Muri in to v prvi minuti. Po polprotinapadu je do strela prišel Brkić, odbito žogo pa je z dvanajstih metrov mimo vrat poslal Maroša. Sledila je serija kotov črno-belih v kateri so igralci Olimpije blokirali strel Shabanhaxhaja. V 5. minuti Jug ni dosodil prekrška nad Maruškom in Silva je poslal predložek v kazenski prostor od koder je Posavec osamljen s šestih metrov streljal preveč po sredini. Minuto pozneje je Cottrel sprožil z roba kazenskega prostora, vendar je bil strel preslab in je zletel mimo vrat. V 12. minuti se je za strel s tridesetih metrov odločil Agba. V 15. minuti je Motika preigraval na robu kazenskega prostora in nevarno zapretil. Minuto pozneje je v po podaji Cottrella v protinapad odhitel Shabanhaxhaj in s sedemnajstih strelov streljal preveč po sredini. Živahna igra se je nadaljevala v 18. minuti, ko so muraši pri gradnji napada izgubili žogo, Posavec pa je z leve nastreljal vratarja. V 26. minuti je Jurišić po globinski podaji Shabanhaxhaja streljal z dvanajstih metrov z leve, vendar v vratarja. V 29. in 33. minuti sta pri Olimpiji zapretila Bristrić in Motika v 34, pa pri Muri Shabanhaxhaj. V 42. minuti se je po lepem preigravanju sam pred Mihelakom znašel Lasickas, vendar je bil preveč z leve, tako da je Murin čuvaj njegov strel obranil. Do 44. minute so streljali še Muhamedbegovič, Motika in Posavec. V prvi minuti sodniškega dodatka je Jurišić izgubil žogo na sredini, Rui Pedro pa je streljal s sedemnajstih metrov po sredini.

Boljša Mura - do zadnjih desetih minut

V drugem polčasu so si prvo priložnost priigrali zeleni. V 46. minuti je iz obrata sprožil Florucz. V 51. minuti je po predložku Jurišića z glavo streljal Shabanhaxhaj. V 52. minuti je Maroša dosegel zadetek, vendar je bil Brkić predhodno v prepovedanem položaju, zato ga sodnik ni priznal. V 54. minuti je Maruško po podaji Maroše za las streljal prek vrat. V 62. minuti je zadetek dosegel tudi Nukić, vendar je bil globoko v prepovedanem položaju. V 66. minuti je Shanabhaxhaj sam prodrl v kazenski prostor Olimpije, vendar med dvema igralcema ni prišel do zaključnega strela. V 67. minuti je Cottrell s pravo bombo z dvajsetih metrov stresel prečko. V 76. minuti je Vermezović opravil dvojno menjavo. Igro sta zapustila Cottrell in Kous, vstopila pa sta Jovićević in Katić. V 78. minuti se je po predložku v nevarnem položaju znašel Florucz in streljal mimo vrat. V 81. minuti se je poškodoval Maruško, zamenjal pa ga je Kurtović. V zadnjih trenutkih tekme sta igro zapustila še Maroša in Brkić, vstopila pa sta Spasojević in Turudija. V drugi minuti sodniškega dodatka je Elšnik po podaji Florucza s petih metrov z glavo zadel za 1:0. V 96. minuti je Olimpija dosegla zadetek, vendar je Nukić predhodno storil prekršek, zato zadetek ni obveljal. V 98. minuti je po strelu Shabanhaxhaja s sedmih metrov Lasickas odbil žogo z golove črte, kar je bila zadnja priložnost na tekmi.

xG analiza tekme Olimpija : Mura

Odprt nogomet na vse ali nič

Spremljali smo odprt nogomet z obeh strani. Obe ekipi sta stali precej stran od vrat in nasprotniku omogočali veliko število protinapadov in strelov. Olimpija jih je imela več, vendar je Mura imela veliko nevarnejše. Najnevarnejša je bila tista Shabanhaxhaja v zadnjih sekundah tekme, ko je imel z sedmih metrov čisti strel po sredini. Po xG-ju je verjetnost, da igralec s tega položaja doseže zadetek kar 84 %. Čeprav je bila Murina postavitev na igrišču enaka kot proti Aluminiju pa je bil način igranja povsem drugačen. Proti Aluminiju pragmatično, proti Olimpiji na vse ali nič.

Izjava

Vladimir Vermezović, trener Mure: "Nismo si zaslužili poraza. Olimpija je našo napako kaznovala, mi pa njenih nismo. Igralcem sem dejal, da jim nimam kaj očitati. Ampak to je nogomet. Naslednjič nas bo nagradilo. Tekma je bila odprta, zaradi tega gledalci prihajajo na tekme. Danes smo pokazali, da ekipa raste in da lahko v prihodnosti še marsikaj doseže."

1. Celje   15 11 2 2 32:12 35
2. Olimpija  15  9 3 3 30:19 30
3. Koper   15  8 5 2 24:13 29
4. Maribor  15  7 2 6 22:17 23
5. Bravo   15  6 4 5 21:21 22
6. Mura    15  5 3 7 17:24 18
7. Radomlje  15  4 4 7 16:21 16
8. Domžale  15  4 2 9 19:26 14
9. Aluminij  15  3 3 9 16:24 12
10.Rogaška  15  3 2 10 11:31 11


Kako so igrali?

Vabimo vas k ocenjevanju murašev na tekmi proti Olimpiji (12. november 2023). Ocenjujete tako, da jim date oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še lahko trenerja Vladimirja Vermezovića in glavnega sodnika Mateja Juga.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 14. novembra, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 43.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu