Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kako je Olimpija izigrala sistem in prestavila tekmo z Muro

Veselje igralcev pred navijači Mure v Stožicah. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tekma 17. kroga prve lige Telemach med Muro in Olimpijo je preložena na kasnejši termin. Razlog? Izbruh koronavirusa v taboru Olimpije. Tekma pa je bila v zelo sumljivih in čudnih okoliščinah preložena dve uri pred pričetkom. Nogometaši Mure so že bili v Kamniku na kosilu in počitku, ko so izvedeli, da morajo avtobus obniti in se vrniti nazaj v Mursko Soboto. Da ne govorimo o množici navijačev Mure, ki so že bili na poti v Ljubljano. Izigravanje sistema in bojazen Olimpije? Poglejmo od začetka.

Tekma bo, ne bo, bo?

Na dan tekme, 20. novembra 2021 zjutraj, so se začele pojavljati govorice o izbruhu koronavirusa v taboru Olimpije. Klub je dopoldan sporočil, da ima potrjenih 12 okužb s koronavirusom in da se jih še nekaj ne počuti dobro. Olimpija je nato pričakovano prosila NZS za prestavitev tekme ter naletela na gluha ušesa. Pravilnik pravi, da mora klub igrati tekmo če ima vsaj 13 igralcev in enega vratarja. Vse to je Olimpija imela. Ni pa imela "jajc" da bi stopila na igrišče, čeprav ima trener Dino Skender na voljo kar 35 igralcev. Več kot dovolj za začetno enajsterico in celotno rezervno klop. Ker Olimpiji ni "dišala" odločitev NZS-ja, da mora tekmo igrati brez najboljših igralcev, je vrtala naprej in iskala nove možnosti prestavitve tekme. Tako si je uspela od NIJZ-ja priskrbeti karantenske odločbe za še nekatere igralce in s tem potisnila NZS v kot. Ni ji preostalo drugega kot, da tekmo prestavi.

Kaj je ostalo od "velike" Olimpije?

Olimpija, nekoč strah in trepet ter vodilno kolo slovenskega nogometa je danes pokazala svoj pravi obraz. Obraz izigravanja sistema, podlega obnašanja in norčevanja iz vseh deležnikov nogometa. Dokazala je, da se boji, ne samo Mure temveč tudi vseh prihajajočih tekem. Da želi igrati le takrat ko njej odgovarja in ji je vseeno za sistem in regularnost tekmovanja.

Spomnimo se Nomme Kaljuja ali Santa Clare

Zlobni jeziki so po prestavitvi tekme govorili, da je za Muro bolje, da tekme ne bi igrala ker bi se tudi v črno-belem taboru lahko razpasle okužbe. Podoben scenarij se je zgodil pred malo več kot enim letom, ko je Murin evropski tekmec Nomme Kalju zaznal med igralci več okužb in tekmo častno odigral s preostalimi igralci. Navsezadnje je tudi Olimpija pred časom igrala evropsko tekmo s Santa Claro, ki je zaigrala brez okuženih igralcev. Pa se nobeden ni okužil. Ne pri Muri in ne pri Olimpiji. Pa tudi Mura je pred časi imela kakšnega okuženega igralca (Mulahusejnović, Bobičanec ...) pa je vedno častno igrala tekme. Samo Olimpija ne. Oni so ja preveliki. Ups, majhni.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu