Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kakšna bo sestava lig v sezoni 1944/45?

Madžarska nogometna zveza je objavila predlog sestave lig za sezono 1944/45. Kot smo že poročali si je Mura priborila igranje v tretji madžarski ligi NB III, ki bi jo sestavljalo 14 ekip od tega 8 iz Budimpešte in okolice. Po predlogu bi Mura pristala v 9. skupini tretje lige v kateri bi tekmovali sledeči klubi:

1. Move ZSE, Zalaegerszeg,
2. Danuvia, Veszprém,
3. RASE, Székesfehérvár,
4. Mura, Murska Sobota,
5. HSE, Hajmáskér,
6. Unió, Várpalota,
7. BMTE, Budafok,
8. BLE, Budafok,
9. KAC. Kispest,
10.Hofherr SC, Budapest,
11.Move BRSC, Rákoshegy,
12.Move RTSE, Rákoskeresztúr,
13.Szemere TE, Budapest,
14.M. Textil. Budapest.

Po predlogu so se pojavili pomisleki nekaterih klubov, ki menijo, da je v vojnih časih izredno težko zagotavljati in organizirati daljša potovanja. Nogometaši Mure bi tako za tekmo v Budimpešti porabili 3-4 dni. Enake pomisleke ima tudi Zalaegerszeg. Klubi predlagajo, da bi ligo lahko sestavljalo 10 - 12 moštev in da bi sedež okrožja ostal v Györu, Budimpešta pa bi imela svoje okrožje.

Madžarska nogometna zveza bo o sestavi lig odločala v soboto, 5. avgusta 1944.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu