Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Kdo je AGF Aarhus?
15. september 2020

AGF Aarhus Foto: jyllands-posten.dk

Aarhus Gymnastikforening ali krajše AGF je nogometni klub, ki prihaja iz drugega največjega danskega mesta. Mesto Aarhus leži na vzhodni obali Danske.

AGF je eden najstarejših športnih klubov na Danskem, saj je bil ustanovljen leta 1880. Nogometno ekipo so ustanovili leta 1902. Značilni barvi kluba sta temno modra in bela. Rezervna barva je rdeča. Domovanje kluba je na stadionu Ceres Park, ki sprejme 19.433 gledalcev.

Prvenstvo in lovorike

Prvenstvo danske so osvojili petkrat, nazadnje leta 1986. Sezono 2019/2020 so končali na tretjem mestu in si s tem priborili kvalifikacije za Ligo Europa. Danski pokal so osvojili devetkrat, nazadnje v sezoni 1995/1996. 13. septembra 2020 se je s tekmami 1. kroga pričelo novo dansko prvenstvo. AGF se je v ponedeljek, 14. septembra pomeril z Vejle Boldklubom in zmagal s 4:2. Zadetke so dosegli Patrick Mortensen, Frederik Tingager, Jón Dagur Thorsteinsson in Benjamin Hvidt.

Moštvo

Trener ekipe je 43. letni David Nielsen, ki je moštvo prevzel pred tremi leti - leta 2017. Moštvo je po Transfermarktu vredno 14.7 milijona evrov. Igralec z najvišjo tržno vrednostjo je levi branilec Casper Höjer, ki je ocenjen na dva milijona evrov. 1.5 milijona evrov je vreden levi bočni igralec Jón Dagur Thorsteinsson, milijon pa Patrick Olsen (sredina), William Eskelinen (vratar) in Benjamin Hvidt (sredina). V moštvu AGF igra tudi najboljši strelec danskega prvenstva v sezoni 2019/2020, Patrick Mortensen, ki je dosegel 18 zadetkov. Mortensen si je prvo mesto delil z Ronnijem Schwartzom iz Midtjyllanda.

Evropa

AGF se je v prvem predkrogu kvalifikacij za Ligo Europa na domačem igrišču pomeril s finsko Honko in zmagal s 5:2. To je bil prvi nastop AGF-ja v Evropi po sedmih sezonah. Pred tem je v Evropi igral v sezoni 2012/2013, ko ga je v 2. predkrogu kvalifikacij za Ligo Europa izločila gruzijska Dila Gori (skupni izid 2:5). V sezoni 1996/1997 se je AGF v 1. krogu Pokala pokalnih zmagovalcev pomeril z ljubljansko Olimpijo. Na danskem je bilo 1:1, v Ljubljani pa 0:0.

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu