Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Kdo je Anton Žlogar?

Aleksandar Radosavljević v dresu Mure in Anton Žlogar v dresu Olimpije na tekmi med Olimpijo in Muro. Odigrana je bila 18. aprila 2004 za Bežigradom v Ljubljani. Danes sta postala tekmeca še na trenerski klopi. Eden v Kopru, drugi pri Muri. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Simon Horvat

Anton Žlogar, tudi Tonči Žlogar je "veteran" slovenskih nogometnih zelenic. Zaznamoval je drugo polovico devetdesetih in začetek 21. stoletja. Rodil se je 24. novembra 1977 v Izoli, s svojim domačim klubom pa je leta 1993 prvič zaigral v takrat zelo kakovostni 1. slovenski nogometni ligi. Kasneje je oblekel še dres Primorja, Gorice in Olimpije, leta 2004 pa se je podal na Ciper. Ima tudi 37 nastopov za slovensko izbrano vrsto, za katero je dosegel en zadetek.

Največji uspehi z mladinsko reprezentanco

Trenersko kariero je pričel v sezoni 2014/15 v zamejskem klubu Kras Repen, ki ga je vodil na 24-ih tekmah in zbral 0,96 točke na tekmo. V sezoni 2017/18 je prevzel Triglav, ki ga je vodil na dvanajstih tekmah in zbral 0,67 točke na tekmo. V isti sezoni je prevzel Brda in se trenersko pomeril proti Šimundži, ki je takrat vodil črno-bele. Črno-beli so slavili z 1:4, svojo epizodo v Brdih pa je končal po 27-ih tekmah v katerih je zbral 1,3 točke na tekmo.

Leta 2018 se je podal v reprezentančne vode in vodil mlade slovenske reprezentance od U16 do U19. Slednjo je vodil na osemnajstih tekmah in zbral 1,72 točke na tekmo.

Večrat igral proti Muri

V svoji igralski karieri je 29-krat igral proti Muri. Nazadnje se je to zgodilo v sezoni 2003/04 za Bežigradom s katere je tudi priložena fotografija. Veselil se je tudi petih zadetkov, ki jih je pospravil v črno-belo mrežo.

Mura je nova dimenzija

Po Triglavu je Mura postala njegov drugi prvoligaški klub v trenerski karieri. Je pa dejstvo, da je glede na tenzije, pričakovanja in specifičnost, Murska Sobota povsem drugo okolje, drug izziv in tudi druga dimenzija.

Srečno!

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu