Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Klub je podal izjavo v zvezi z neprimernim skandiranjem

Poročali smo že, da je na včerajšnjem derbiju med Muro in Koprom (3. april 2022) prišlo do neprimernih vzklikov s tribun, ki so bili namenjeni temnopoltemu igralcu Kopra. Klub je v izjavi za javnost dogodek ostro obsodil.

"Včeraj smo bili v Fazaneriji priča derbiju 29. kroga Prve lige Telemach, ki je na igrišču poskrbela za novo promocijo slovenskega nogometa, saj so gledalci lahko videli dinamično, borbeno in tudi napeto srečanje, ki so ga s koreografijo ob začetku srečanja začinili tudi člani navijaške skupine Black Gringos.

V 69. minuti srečanja je ob zadetku Koprčanov prišlo do dogodka, ki ga v klubu globoko obžalujemo, strogo obsojamo in se od njega distanciramo. Po vodilnem zadetku gostov je bilo s tribune slišati posamezne neprimerne vzklike, ki so naleteli na neodobravanje tudi s strani ostalih Murinih navijačev in so bili hitro utišani. Takšen odziv, čeprav je bil predhodno sprovociran s strani nogometaša Kopra, ni primeren in je vreden vsakršnega obsojanja.

V NŠ Mura si prizadevamo, da že v kali zatremo kakršno koli zaničevanje na rasni, verski, spolni ali etnični osnovi in želimo si, da bi tako ravnali tudi ostali. Žal smo tudi sami, tako klub, kot navijači, že zadnjih trideset let podvrženi zaničevanju predvsem na etnični osnovi, zato se dobro zavedamo, kako neprimerni so tovrstni vzkliki.

Murska Sobota je najbolj čustveno nogometno mesto v Sloveniji - ob čustvih, ki jih nogomet vzbudi, se pojavijo tudi trenutki, ko gredo čustva predaleč, zato klub veliko dela vlaga v komunikacijo z navijači in tudi mladimi nogometaši.

Tako NŠ Mura, kot Murska Sobota in Prekmurje so povezovalni člen vseh religij, narodnosti in ras, ki v sožitju bivajo že stoletja in verjamemo, da bo tako tudi v prihodnje. Tudi zato ponavljamo, da v Fazaneriji nikoli ni bilo in ne bo mesta nestrpnosti - v kakršni koli obliki!

NŠ Mura"

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu