Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

LNP razveljavila tekmo Mura : Rapid

29. oktobra 1939 bi se morala v Murski Soboti igrati prvenstvena tekma 6. kroga med Muro in Rapidom. Ker so gostje zamudili na tekmo sta kluba odigrala le prijateljsko tekmo, ki je kasneje postala predmet spora in bila razveljavljena. Na tej prijateljski tekmi je zmagal Rapid z 0:2 (0:2).

Zamuda vlaka

Gostje so se na tekmo odpravili z vlakom, z njimi pa se je peljal tudi zvezni sodnik Skalar. Ker je vlak obtičal v Ormožu, so gostje vodstvu tekmovanja poslali brzojavko v kateri so sporočili, da bodo zaradi prometnih težav zamudili na tekmo. Njihovi prošnji je bilo ugodeno in vodstvo tekmovanja je določilo, da se naj tekma prične z zamudo in sicer takrat, ko Rapid prispe v Mursko Soboto. "Šum" v komunikaciji je povzoročil, da so nogometaši Mure čakali goste ob 14.30 in ker jih ob 14.45 ni bilo je edini zvezni sodnik, ki je bil prisoten na tekmi, Sobočanec Josip Turk, ugotovil, da Mariborčanov ni ter končal tekmo.

Nekaj po tretji uri popoldne so v Mursko Soboto prispeli Mariborčani. Vodstvo Mure je sodniku Skalarju, ki je prišel z Rapidom, razložilo svoje stališče ter izjavilo, da je pripravljeno igrati le prijateljsko tekmo. Gostje so na to pristali in tekma se je končala z 0:2 za Rapid.

"Dvoboj" po tekmi

Po tekmi je Mura vztrajala na tem, da je šlo za prijateljsko tekmo in zahtevala, da se tekma registrira s 3:0 za Muro, gostje pa so trdili obratno - da so igrali prvenstveno tekmo in zmagali z 0:2. Rapid je trdil, da Josip Turk ni imel pravice določevati razpleta tekme, Mura pa, da je šlo za prijateljsko tekmo, ki jo je sodil Skalar, ki ni imel pravice soditi te tekme. Šlo je celo tako daleč, da je LNP ugotavljala ali je bil sporazum o sojenju Deržaja ponarejen. 30. novembra 1939 je LNP sklenila, da je šlo za prvenstveno tekmo in jo registrirala z 0:2. Sodniku Turku pa so izrekli polletni suspenz.

Nova pritožba Mure

Po tej odločitvi je Mura vložila pritožbo, trdila je namreč da tekme ne bi smel soditi Skalar, ki s sporazumom med kluboma za to ni bil določen. Mura je vztrajala tudi pri tem, da ni bila pravočasno obveščena, da bi se tekma morala pričeti z zamudo. 12. januarja 1940 je takrat že Slovenska nogometna zveza (SNZ) ugodila protestu Mure in določila, da se mora tekma ponovno igrati. Za nov termin je bil določen 19. maj 1940.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu