Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mariborčani v Murski Soboti brez moči

Nogometaši Mure so v 6. krogu prvenstva gostili mariborski Branik in zmagali z 2:0 (0:0). Po treh porazih in dveh remijih so Muraši vendarle dočakali prvo prvenstveno zmago.

Postava Mure: Hrastelj, Bušen, Klepec, Š. Norčič, Klajnšček, Deškovič, Maučec, Zelko, Vrtarič, Horvat in Sečko.

Branik: Filipančič, Petek, Matuš, Pocajt, Janžekovič, Železinger, Gabrijan, Čučko, Vitek, Levnaič in Plaznik.

Slovesnost za Zelka

Pred pričetkom tekme je bila krajša slovesnost namenjena najuspešnejšemu igralcu Mure Feriju Zelku ob njegovi desetletnici igranja za Muro. V tem času je Zelko odigral več kot 250 tekem (uradnih in neuradnih).

Brez bratov Norčič, vendar s sedemnajstletnim Maučecom

Muraši so v tekmo vstopili s precej spremenjeno zasedbo. Manjkala sta brata Norčič (Ludvik in Bela) in srednji krilec Šimon. Od prve minute je priložnost dobil sedemnajstletni Franc Maučec.

Horvat junak tekme

Že od prve minute se je videlo, da bodo gledalci spremljali tipično prvenstveno tekmo. Mura je pričela zelo borbeno in je z ostrimi starti razbijala vse poskuse Branika. Gostje so v 32. minuti prek Vitka dosegli zadetek, vendar ga je sodnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil. V zadnji minuti prvega polčasa je Zelko iz neposredne bližine streljal vratarju v roke. Žoga se je odbila na noge Horvatu, ki je žogo ponovno pognal vratarju v roke. Podobna igra se je nadaljevala tudi v drugem polčasu, Muraši pa so iz minute v minuto vedno bolj prevladovali. V 77. minuti je po predložku Vrtariča Horvat neubranljivo zadel za 1:0. Vodstvo Murašev ni uspavalo, temveč jim je dalo še večji zagon. Pet minut pozneje je Horvat s šestnajstih metrov neubranljivo zadel za 2:0 in postavil končni izid tekme.

Muraši so igrali kot celota

Moštvo Mure je igralo kot celota, bili so požrtvovalni in tudi tehnično boljši od gostov. Vrata je zelo dobro branil Hrastelj, ki ni imel težkega dela. Izkazala sta se branilca Klepec in Bušen, medtem ko je bila krilska vrsta Norčič, Klajnšček in Deškovič "neprebojna" kot zid. V napadalni vrsti sta bila najboljša Zelko in Horvat, medtem ko je Maučec pokazal, da je zelo talentiran nogometaš.  

Lestvica

1. Nafta      6 4 0 2 12:8 8
2. Rudar (T)    6 4 0 2  8:6 8
3. Odred      5 3 1 1 10:6 7
4. Branik      6 3 1 2 12:7 7
5. Železničar MB  6 3 1 2 13:10 7
6. Korotan     6 3 1 2 13:10 7
7. Železničar LJ  6 1 3 2  8:12 5
8. Mura       6 1 2 3  7:16 4
9. Kladivar     6 1 2 3  3:8 4
10.Sloga      5 0 1 4  1:14 1

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu