Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Maučec in Puškarič med najboljšimi slovenskimi nogometaši

Maučec in Puškarič med najboljšimi slovenskimi nogometaši. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Polet, 24. februar 2023

V zimskem premoru sezone 1962/63 je športni časnik Polet objavil rezultate ankete med trenerji štirinajstih klubov slovenske nogometne lige. Strategi so med drugim odgovarjali na vprašanje kdo je najboljši igralec slovenske lige in kako bi sestavili nogometno reprezentanco iz igralcev slovenske nogometne lige.

Po mnenju trenerjev je najboljši igralec Hribernik iz Kladivarja, na drugo mesto pa se je uvrstil Feri Maučec. Kar 10 trenerjev je napadalca Sobote uvrstilo reprezentanco v kateri je tudi Anton Puškarič, ki se je medtem iz Sobote že preselil v Ljubljano k Olimpiji.

Reprezentanco sestavljajo: Istenič (Odred-Krim), Kržin (Odred-Krim), Šoštar (Ljubljana), Skušek (Ljubljana), Puškarič (Sobota), Vodeb (Kladivar), Jež (Ljubljana), Hribernik (Kladivar), Bajželj (Triglav), Maučec (Sobota) in Binkovski (Triglav).

Reprezentanca je sestavljena v formaciji 2-3-5 oz. v pogovorno povedani piramidi. Maučec se je uvrstil na položaj notranjega napadalca (inside forward), Puškarič pa na položaj srednjega krilca oz. halfbacka.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu