Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Z občnega zbora: V mladih je moč

Z občnega zbora NK Sobota, ki je bil 10. februarja 1963. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Pomurski vestnik

V nedeljo je bil letni občni zbor NK Sobota, kateremu so poleg članov in simpatizerjev prisostvovali še zastopnik okrajnega strokovnega odbora in podzveze nogometnih sodnikov Murska Sobota. Občni zbor je pozdravil tudi zastopnik NK Maribor.

Iz poročila sekretarja tov. Cvetka in diskusije je razvidno, da je doseglo največ uspeha mladinsko moštvo v tekmovanju slovenske nogometne lige. Lani so dosegli četrto mesto, letos pa se prav tako nahajajo po jesenskem delu prvenstva na četrtem mestu — z eno manj odigrano tekmo.

Razveseljiva je ugotovitev, da je bilo mladinsko moštvo Sobote v letošnjem tekmovanju eno najbolj discipliniranih, za kar je prejelo tudi priznanje Komisije pri Liga odboru. Uspešno pa so začeli tekmovati tudi pionirji v pomurski pionirski ligi, kjer so premagali vse nasprotnike in si nabrali že 7 točk prednosti. Vendar to tekmovanje zaradi tehničnih ovir ni bilo končano. Razočarali so le na lanskem tradicionalnem pionirskem nogometnem turnirju v Lendavi. Izkazalo se je tudi drugo moštvo v tekmovanju za jug. cup, saj je to že drugič osvojilo pokal strokovnega odbora za nogomet v Murski Soboti. Manj uspehov pa je zabeležilo prvo moštvo. V lanski tekmovalni sezoni se je precej časa borilo za obstanek v družbi najboljših slovenskih nogometašev. Uspeh je doseglo v zadnjih tekmah in tako po končanem prvenstvu zasedlo 8. mesto. Tudi v letošnji sezoni smo pričakovali več kot 9. mesto, saj vemo da bi z malo večjim prizadevanjem lahko dosegli mnogo več, posebej še, če pomislimo, da je razlika točk z ostalimi moštvi minimalna in da so bili tudi letošnji porazi minimalni.

Nadalje so na občnem zboru veliko razpravljali o potrebi in dograditvi novega nogometnega igrišča. Dejstvo je namreč, da sedanje igrišče ni več sposobno za prvenstvena srečanja, posebno ob slabem vremenu, po drugi strani pa bodo po predpisih NZS morala vsa moštva SNL v novi tekmovalni sezoni 1963/64 tekmovati na travnatih igriščih, kajti kdor ga ne bo imel, tudi ne bo smel tekmovati. Zato so sklenili, da si bodo prizadevali igrišče usposobiti do roka, seveda ob pomoči merodajnih forumov. Poleg tega pa že sam razvoj nogometa v Soboti zahteva še eno igrišče.

Na občnem zboru so tudi ugotovili, da že nekaj let niso vključevali v klub novih članov in je sedanjih 435 članov vsekakor premalo. Zato so sklenili, da bodo letos temu vprašanju posvetili večjo skrb. Nadalje so še ugotovili, da so imeli dobre odnose s športnimi forumi in sosednjimi klubi, ki jih bodo še naprej razvijali. Naposled so na občnem zboru spregovorili tudi o disciplini gledalcev. Izvoljena sta bila 25-članski upravni in 3-članski nadzorni odbor. Predsednik je ostal Ernest Hoyer.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu