Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Maučec zavrnil ponudbo Odreda

Feri Maučec v svojih dvajsetih letih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv NK Murs skozi čas

Najboljši igralec Sobote Feri Maučec je v jesenskem delu sezone 1958/59 v slovenski republiški ligi dosegel 22 zadetkov. Njegove predstave je opazil Odred, ki tekmuje v II. zvezni nogometni ligi. Ljubljančani so ga želeli zvabiti v svoje vrste, vendar jih je Maučec zavrnil in ostaja v Murski Soboti.

Maučec je dejal: "Ostanem, ponudbe nisem sprejel, ker se najbolje počutim v svojem moštvu, s katerimi igram že od leta 1952, med domačimi ljudmi ..."

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Franc Maučec

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu