Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Medijski termin pred pričetkom sezone 2021/22

Rok Erniša Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po nedeljskem druženju in večerji so črno-beli v ponedeljek, 7. junija 2021, pričeli s treningi in pripravami na sezono 2021/22. Dan kasneje, v torek, 8. junija, sta pred sedmo silo stopila trener Ante Šimundža in Klemen Šturm.

Ante Šimundža je na začetku poudaril, da je zelo zadovoljen s fanti, ki so se na treninge vrnili v pričakovanem stanju. "Glede na testiranja je razvidno, da so fantje v dvotedenskem premoru skrbeli zase, kar je bilo tudi pričakovano. Na treningu so se nam pridružili Filipović, Karamarko in Lovrić, ki so sanirali poškodbe. Zelo blizu vrnitve je Kozar, tudi Brkić je že bil z nami proti koncu spomladanskega dela, edina težava ostaja Simić."

Med sezonama je vedno aktualno vprašanje glede prihodov in odhodov. Amadej Maroša je podpisal novo, dvoletno pogodbo z Muro. "Vedno si želimo igralca, ki bi dvignil kakovost moštva. Prihodi so odvisni od odhodov, v vsakem primeru pa si želimo konkretnega strelca."

Kdo so tekmeci Mure na pripravah?

Zaenkrat sta že znani dve pripravljalni tekmi in sicer z Dinamom 19. ter s Slavenom 23. junija. Ostali tekmeci zaenkrat ostajajo neznanka. "Odigrali bomo 5 do 6 tekem, vključno z generalko. Prva je planirana 16. junija, vendar tekmec še ni znan." Na novinarsko vprašanje ali je Mura zaradi naslova prvaka bolj iskan tekmec je Šimundža odgovoril: "Mogoče bi kakšen nasprotnik, ki smo si ga mi prej želeli, lažje sprejel ponudbo, da bi se pomeril z nami. Zaradi znanih zapletov glede koronavirusa bomo priprave najverjetneje v celoti opravili doma, saj so pogoji tukaj zadovoljivi. Če se bo ponudila priložnost pa se bomo odmaknili za nekaj dni."

Evropa je nagrada

15. junija bo žreb kvalifikacij za Ligo prvakov. Je Evropa za Muro nagrada ali imperativ? "Evropa je nagrada. Glavni poudarek bo še vedno na prvenstvu, saj je le to tisto kar nas prinese do nagrade. Definitivno pa bomo v Evropi ambiciozni."

Ne smemo biti bahavi

Ante Šimundža je znan po tem, da umirja žogico in evforijo, ki je nastala z osvojitvijo naslova državnih prvakov. "Ne smemo biti bahavi in se prepustiti domišljiji, da smo najboljši v Sloveniji. Zavedati se moramo kako dosti odrekanja je bilo potrebnega da smo prišli do naslova in kako dolga ter turbulentna je lahko sezona. Iz tega moramo iskati motive za naprej."

Šturm: smo motivirani

Nato je pred mikrofone stopil Klemen Šturm: "Pred nami je zelo težka sezona, smo pa zelo motivirani. Kot je dejal naš trener, se ne smemo preveč opustiti, zato mislim, da se nimamo ničesar za bati. V premoru smo se dobro spočili, tako fizično kot psihično zdaj pa gremo s polno paro naprej."

Kakšni so Evropski cilji? "Želimo priti čim dlje, bomo pa videli kaj bo prinesel žreb. Vsekakor bomo dali vse od sebe. Evropske izkušnje imamo, saj smo lani igrali tri tekme. Veliko bo odvisno tudi od žreba."

Klemen Pucko in Tomi Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Samsindin Ouro, David Đurak, Aljaž Antolin in Kai Cipot. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Luka Marič in Klemen Pucko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Andrija Filipović se vrača po poškodbi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Klemen Šturm

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu