Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mladi igralci Sobote poraženi v finalu pokala

Mladinsko moštvo Sobote leta 1964. Stojijo od leve: Ahmed Volić (trener), Stanko Maučec, Vladimir Kukanja, Ladislav Balažic, Slavko Zadravec, Karel Glažar, Karel Horvat in Zoltan Baranja - Zoli. Čepijo: Jože Benko, Jože Baranja - Kano, Vlado Bavčar, Ervin Kerčmar, Franc Miholič - Pendo, Milan Koblencer. Bralce prosimo za razpoznavanje oseb. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: arhiv Karla Glažarja

V Ljubljani je bila v nedeljo, 22. novembra 1964, odigrana finalna mladinska nogometna tekma SRS za Jugoslovanski nogometni pokal med enajsterico Olimpije in Sobote. Tekma se je končala z zmago Olimpije z rezultatom 3:0 (1:0). V tem delu tekmovanja je letos sodelovalo 126 mladinskih moštev iz naše republike.

Olimpija: Kos, Jakopič, Slivnikar, Dežman, Pavlin, Fajon, Šubic, Plevel, Golec, Oblak in Stuckly.

Sobota: Vlado Bavčar, Alojz Perš, Stanko Sedonja, Rudi Horvat, Ladislav Balažic, Jože Martinuzzi, Ervin Kerčmar, Vladimir Kukanja, Milan Koblencer, Štefan Opec in Stanko Škraban.

Strelca: 1:0 - Gobec (25.), 2:0 - Gobec (44.), 3:0 - Kerčmar (76. - avtogol).

Čeprav so mladinci Sobote doživeli poraz, so vendarle prikazali lepo igro in z malo sreče lahko bil rezultat tudi drugačen. Vsekakor pa je uspeh že samo dejstvo, da so se uvrstili v finale. Tekmo je sodil Podlipnik iz Ljubljane.

Mladi nogometaši Olimpije so se uvrstili v jugoslovanski četrtfinale.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu