Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura ima novega strateškega partnerja

George Juncaj ob dvigu pokala. Avtorske pravice: Michigan Stars Foto: Michigan Stars

Po številnih špekulacijah je naposled postalo uradno. Z današnjim dnem NŠ Mura odpira novo poglavje. Predsednik Mure, Robert Kuzmič in ameriški poslovnež George Juncaj sta namreč podpisala pogodbo o sodelovanju, ki bo pomenila vstop strateškega partnerja v klub. George Juncaj že dalj časa deluje v ameriškem nogometu, saj je lastnik kluba Michigan Stars FC, kjer sam vodi poslovni in strokovni del. Klub nastopa v ligi NISA.

Cilj sklenjenega sodelovanja je nadgraditi delovanje kluba NŠ Mura na vseh področjih. Med glavnimi nalogami je zagotoviti stabilnost kluba, dodatno dvigniti Murino nogometno akademijo na še višjo raven in zgraditi kvalitetno člansko ekipo, ki se bo lahko uvrščala v evropska tekmovanja. Pričakujemo pa lahko tudi sodelovanje z ameriškim nogometnim trgom tako na poslovnem kot na športnem področju.

Kaj to pomeni za Muro?

Po dogovoru z novim strateškim partnerjem, predsednik kluba še naprej ostaja Robert Kuzmič, ki je s sodelavci v prejšnjih letih dosegel največje uspehe v zgodovini kluba. Mura pa dobiva novega generalnega direktorja, ki bo pokrival tudi športni del. To je postal Agron Šalja, ki bo na Fazaneriji okrepil sodelovanje med klubom in novim strateškim partnerjem.

Sporočilo za javnost NŠ Mure

NŠ Mura z današnjim dnem vstopa v novo obdobje. Predsednik DNŠ Mura Robert Kuzmič in ameriški poslovnež George Juncaj sta podpisala pogodbo o sodelovanju, ki je podlaga za vstop strateškega partnerja v NŠ Mura.

Strategija kluba temelji na viziji, da klubu zagotovimo svetlo prihodnost in okrepimo temelje za nadaljnji razvoj. Zato smo v zadnjem obdobju pozornost posvetili tudi številnim pogovorom s potencialnimi strateškimi partnerji, kjer smo v pogajanjih sledili našim glavnim strateškim usmeritvam. Po pogovorih s strateškim partnerjem, ki je že od začetka jasno izpostavljal željo po obojestranskem in dolgoročnem sodelovanju, smo v klubu ocenili, da je primeren trenutek tudi za potrditev medsebojne namere v obliki pogodbe o sodelovanju. Njen vsebinski temelj je podpora strategij NŠ Mura in njenemu izvajanju. V NŠ Mura smo v gospodu Juncaju, ki že dolgo deluje v ameriškem nogometu, je lastnik kluba Michigan Stars FC, ki tudi sam vodi njegov poslovni in strokovni del, prepoznali osebo, ki bo pripomogla k vzdržnemu delovanju kluba v zadovoljstvo navijačev, mesta, regije ter nenazadnje slovenskega nogometa. Odločitev o vstopu gospoda Juncaja v NŠ Mura je sprejeta s ciljem nadgraditi delovanje kluba na vseh področjih.

Z gospodom Georgom Juncajem smo takoj zaznali pripravljenost in željo, da Muro v prihodnje skupaj razvijemo v evropski klub, ki bo deloval celovito. Prva naloga je zagotovitev stabilnosti kluba, kar bo omogočilo utrditev temeljev, ki jih je klub postavil v zadnjem obdobju in s tem vrnitev k vrhunskim tekmovalnim dosežkom. Veseli nas, da je strateški partner kot ključno prepoznal Murino zgodbo, da se Mura vrne k svojim koreninam, kar dosegamo z zagotavljanjem pogojev za uveljavitev doma vzgojenih nogometašev. Okrepitev prepoznavnosti in ugleda kluba je eden izmed glavnih ciljev in osnova za doseganje drugih ciljev. Med njimi je posebej pomemben nadaljnji razvoj infrastrukture, ki bo Muri omogočala še boljše pogoje za trening, kar se bo odrazilo tudi v rezultatih.

Strateški partner poudarja, da sta bila prav strast navijačev in edinstvena nogometna atmosfera Pomurja glavna razloga za vstop v zgodbo NŠ Mura. Hkrati se zaveda trenutne situacije, lokalnega ponosa in pričakovanja navijačev, zaradi česar smo skupaj z njim zastavili srednjeročne cilje, ki jih bomo skušali doseči.

Glavni srednjeročni tekmovalni cilj Mure je zgraditi kvalitetno člansko ekipo, ki se bo sposobna v roku dveh let uvrščati v evropske kvalifikacije, ter se v prihodnjih štirih letih vsaj enkrat uvrstiti v skupinski del katerega izmed evropskih tekmovanj. Murino nogometno akademijo si želimo dvigniti na še višjo raven, kar bo temeljilo na vzgoji lastnih nogometašic in nogometašev. V investitorjevem matičnem klubu Michigan Stars FC prav slednjemu dajejo velik poudarek, saj so z vlaganjem v infrastrukturo prepoznana nogometna akademija s približno 6.000 mladimi talenti. Ker je strateški partner tudi uveljavljen mednarodni poslovnež, prav tako ciljamo na vzpostavitev novega, uspešnega sodelovanja z ameriškim nogometnim trgom, tako na poslovnem, kot športnem področju.

Na podlagi obojestranske želje smo sklenili, da predsednik kluba še naprej ostane Robert Kuzmič, ki je s sodelavci v prejšnjih letih dosegel največje uspehe v zgodovini kluba. Njegova vnema za delovanje v klubu in prisotnost pri ustvarjanju prihodnosti Mure ostajata enaka kot doslej. Skupaj s strateškim partnerjem pa bo želja še naprej sodelovati pri uspešnih zgodbah čarno-bejlih, lažje uresničljiva. Za okrepitev sodelovanja med klubom in novim strateškim partnerjem, se bo ekipi v Fazaneriji pridružil Agron Šalja, ki je uveljavljeno ime v slovenskem nogometnem prostoru in bo novi generalni direktor kluba, ki bo hkrati pokrival športni del.

Mura s sklenitvijo strateškega partnerstva stopa na novo pot. Na tej poti si želimo še bolj povezati tudi z vami, dragi navijači. Hvala za vašo podporo. Vsi skupaj si želimo Mure, ki je uspešna in prepoznavna na slovenskem, evropskem in (srednjeročno) tudi ameriškem nogometnem prizorišču. Z današnjim dnem na to pot stopamo še bolj odločno in samozavestno.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu