Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura pričakuje razigrano Olimpijo

Jan Gorenc in Endri Cekici. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaše Mure čaka v nedeljo, 25. aprila 2021, na Fazaneriji derbi kroga proti Olimpiji. Gre za dvoboj, do tega kroga, tretje in prvouvrščene ekipe. Zmaga je za Muro takorekoč nuja, saj so jih v soboto na tretjem mestu prehitele Domžale, ki so s 3:1 premagale Celje.

Kartonirani Muraši

Črno-beli so se v ta položaj spravili z nekoliko slabšimi predstavami, svoje pa je dodalo tudi kartoniranje, saj bodo zaradi kartonov manjkali kar trije nogometaši: Mandić, Lovrić in Šturm. Najbolj se bo poznala odsotnost slednjih dveh, saj sta bila Lovrić in Šturm na zadnjih tekmah standardna člana začetne enajsterice. Lovrićevo mesto bo po vsej verjetnosti zapolnil Maruško. Večje vprašanje je kdo bo zapolnil vrzel na levi strani v obrambi, kjer je na prejšnjih tekmah igral Šturm. Bo Ante Šimundža presenetil s postavitvijo s tremi v zadnji liniji?

Razigrani Ljubljančani

V povsem drugačni formi je Olimpija. Ljubljančani ne poznajo poraza že vse od 29. novembra 2020, ko so jih v 14. krogu ugnale Domžale. Na zadnji tekmi so s kar 6:2 premagali Koper in še povečali prednost pred zasledovalci. V svojih vrstah imajo drugega in tretjega strelca lige, Vombergarja in Ivanovića.

Statistika na strani Olimpije

Statistika med tema tekmecema je krepko na strani Olimpije. Zadnja zmaga Mure proti Olimpiji sega v leto 2019, ko so jih črno-beli ob ognjemetu razbili s 3:1. Zadnja tekma na Fazaneriji je bila 21. novembra 2020 in se je končala z zmago gostov 0:1. Zanimivo je, da Mura v letošnji sezoni še ni zatresla mreže Olimpije.

Pričakujemo borbeno Muro

Po zadnjih, nekoliko slabših predstavah, je med navijači Mure čutiti nekoliko nejevolje. Pogrešali smo predvsem več volje, želje in borbe. Kakovost ni bila nikoli sporna, kar so navsezadnje dokazali na tekmah v jesenskem delu sezone.

Glavni sodnik tekme bo Dragoslav Perić, ki bo že četrtič v vlogi delivca pravice na tekmah med Muro in Olimpijo. Na preteklih treh je enkrat zmagala Olimpija, dvakrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca. Sodil je tudi znamenito tekmo v Stožicah, ko smo navijači Mure izvedli največje gostovanje v zgodovini kluba. Zaradi vladnih ukrepov bo tekma še vedno odigrana brez gledalcev. Ogledali si jo bomo lahko v nedeljo, 25. aprila ob 17.15, na Planet 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu