Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura se je v velikem slogu uvrstila v I. razred tekmovanja

Nogometaši Mure so se v velikem slogu uvrstili v I. razred, tj. najvišji nivo tekmovanja v Sloveniji. V povratni tekmi proti Radečam, ki je bila prav tako odigrana v Murski Soboti, so slavili s 7:0 (3:0). Črno-beli so Radečam v dveh tekmah nasuli kar 17 golov. Gostje so se po tekmi prek medijev zahvalili Muri za topel in prijateljski sprejem v Murski Soboti.

Tudi na tej tekmi so gostje prikazali primitivno igro, saj so igrali skrajno nedisciplinirano in ostro. Gostje so dosledno igrali le na moža in ne na žogo, Vsled tega so poškodovali desnega krilnega igralca Mure, ki se zdravi v bolnišnici. Tudi ostali domači igralci so več ali manj poškodovani. Zanimivo je, da je glavni sodnik Josip Turk izključil kar pet igralcev Radeč, eden pa je moral igro zapustiti zaradi poškodbe. Gostje so tako del tekme igrali le s petimi igralci v polju.

S to tekmo se je Mura uvrstila v I. razred tekmovanja, v katerem je nazadnje igrala v sezoni 1925/1926.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu