Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Mura se je v velikem slogu uvrstila v I. razred tekmovanja
27. junij 1937

Nogometaši Mure so se v velikem slogu uvrstili v I. razred, tj. najvišji nivo tekmovanja v Sloveniji. V povratni tekmi proti Radečam, ki je bila prav tako odigrana v Murski Soboti, so slavili s 7:0 (3:0). Črno-beli so Radečam v dveh tekmah nasuli kar 17 golov. Gostje so se po tekmi prek medijev zahvalili Muri za topel in prijateljski sprejem v Murski Soboti.

Tudi na tej tekmi so gostje prikazali primitivno igro, saj so igrali skrajno nedisciplinirano in ostro. Gostje so dosledno igrali le na moža in ne na žogo, Vsled tega so poškodovali desnega krilnega igralca Mure, ki se zdravi v bolnišnici. Tudi ostali domači igralci so več ali manj poškodovani. Zanimivo je, da je glavni sodnik Josip Turk izključil kar pet igralcev Radeč, eden pa je moral igro zapustiti zaradi poškodbe. Gostje so tako del tekme igrali le s petimi igralci v polju.

S to tekmo se je Mura uvrstila v I. razred tekmovanja, v katerem je nazadnje igrala v sezoni 1925/1926.

IZ MEDIJEV

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu