Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura v gosteh premagala Triglav

V Kranju se bo ob 15.00 pričela zadnja tekma 14. kroga prve lige med Triglavom in Muro. Tekmo iz mrzlega in vetrovnega Kranja bomo spremljali v živo. Nekaj minut pred pričetkom tekme je na stadionu okrog 200 gledalcev. Trenerja obeh ekip Siniša Brkič in Ante Šimundža sta že določila začetni enajsterici.

Mura: Luk, Cipot, Horvat, Fajić, Janža, Ošlaj, Eterović, Rep, Dodlek, Maruško in Bohar. Klop: Draković, Sreš, Sprečo, Kouter, Gruškovnjak, Kramar in Pavel.

Triglav: Gracar, Smolej, Stjepanović, Ovčina, Krcič, Dolžan, Jelar, Najdenov, Šušteršič, Čoralić in Bunderla. Klop: Pelko, Burgar, Brajić, Loboda, Romič, Košnik in Zornik.

0 - Pričetek tekme, s sredine pričenja Triglav.

2 - Na stadionu je sedaj okrog 300 gledalcev, prednjačijo pa otroci nogometne šole Triglav in atletskega kluba, ki so pred začetkom tekme s transparentom opozorili župana Kranja in ga spomnili na izgradnjo oz. posodobitev tribune.

6 - Na začetku tekme gledamo otipavanje obeh ekip brze izrazitejših priložnosti na eni in drugi strani. Prvi priložnost je pripadla domačinom, ko je z roba kazenskega prostora poskusil Jelar. Luk je žogo brez težav ukrotil.

10 - GOOOOOOOOOOLLLLL Mate Eterović. 0:1. Bila je to lepa akcija Mure na levi strani. Žogo si je priboril Bohar, ki je podaljšal do Fajića. Le ta je poslal predložek v kazenski prostor Triglava, kjer je bil na desetih metrih od gola najvišji Eterović, ki je streljal v levi spodnji kot Gracarja.

18 - Potem, ko so muraši povedli se je nadaljevala igra, kot smo jo gledali na začetku, predvsem brez priložnosti. V osemnajsti minuti pa so domačini vendarle uspeli sestaviti akcijo in pretentati Luka in obrambo Mure. Bila je to lepa polvisoka žoga v kazenski prostor Mure, kjer je bil na desetih metrih sam Krcič, ki je poslal žogo za hrbet vratarja Mure.

20 - Po prejetem zadetku so muraši sestavili novo akcijo. Na desni strani je proti kornerski zastavici pobegnil Dodlek in cetriral v kazenski prostor. Tam je bil najvišji Fajić, ki je z glavo streljal pod prečko, vendar pa je Gracar uspel žogo ujeti.

22 - Kot vse kaže bo pri kmalu potrebna menjava, saj Janža igra s poškodovano roko. Šimundža je na igrevanje poslal Kouterja.

25 - Zaradi prekrška nad Leonom Horvatom na sredini igrišča je rumeni karton dobil Krcič.

27 - Muraši so si priborili prosti strel na petindvajsetih metrih od Gracarja. Izvedel ga je Leon Horvat in zadel živi zid, iz drugega poskusa pa je nato streljal Rep. Gracar je njegov strel obranil.

30 - Domačini so znova nevarno poskušali. Lepo so kombinirali na polovici Mure, ko se ja strel s kakšnih dvajsetih metrov odločil Stjepanović. Ciljal je levi spodnji kot Luka, ki je žogo odbil v kot.

36 - Nogometaši Triglava so izvedli protinapad po levi strani. Jelar je pobegnil v kazenski prostor po levi strani, pod noge pa se mu je požrtvovalno vrgel Ošlaj in njego strel blokiral.

40 - Domačini so si priigrali novo zelo lepo priložnost. Na robu kazenskega prostora so kombinirali in skušali skozi gnečo poslati žogo za hrbet Luka. Muraši so žogo odbili do Bunderle, ki je streljal mimo desne vratnice Luka.

41 - Na drugi strani tudi priložnost za Muro. Z dvajsetih metrov se je za strel odločil Rep, Gracar pa je njegovo žogo brez večjih težav ukrotil.

45 - Pred koncem prvega polčasa je bil vratar Mure znova na preizkušnji. Nenadoma se je sam pred njim znašel Krcić, vendar se mu je Aleš požrtvovalno vrgel pred žogo in njegov strel odbil. Bila je to stoodstotna priložnost za Triglav.

Polčas.

46 - Pričetek drugega polčasa. Obe ekipi nadaljujeta z nespremenjenima postavama.

55 - V drugem polčasu imajo domačini pobudo na igrišču. Več so pri žogi in bolj si želijo zadetka. Tako je v petinpedseti minuti z desetih metrov poskusil Čoralič, vendar je zgrešpil celotna vrata.

56 - Aleš Luk je stekel ven iz svojih vrat in na dvajsetih metrih posredoval pred napadalcem Triglava. Ler ta ga je podrl in vsaj na začetku je kazalo da huje. Upamo, da bo z Lukom vse v redu in da bo nadaljeval tekmo.

57 - Domačini so si priborili prekršek na tridesetih metrih od vrat Luka. Streljal je Stjepanovič, nevaren strel pa je zletel kakšen meter mimo vrat Mure.

62 - Menjava pri Muri. Iz igre Bohar, v igro Sreš.

63 - Muraši pametno stojijo na igrišču, škoda je le da ne poskušajo več držati žoge v svojih npogah, da bi lahko razvili kakšen bolj nevaren napad. Domačini so v drugem delu več pri žogi.

65 - Kašen prodor Nusmirja Fajića in lepa priložnost za Muro. Fajić je prejel lepo dolgo žogo in se znašel sam perd Gracarjem. Z desne strani mu je pot prekrižal eden izmed branilcev Triglava, ki ga je Nusmir s "finto" lepo obrnil, nato pa se je zapletel z vratarjem - po mnenju mnogih ga je le-ta nepravilno oviral - in lepa priložnost je splavala po vodi.

70 - Kot da bi nas muraši slišali, saj so začeli igrati precej bolje. Leon Sreš je prejel dolgo žogo na levo stran, v sredini pa je bil povsem sam Fajič. Bilo je to na tridesetih metrih od gola. Žal mu je podal preveč za hrbet in priložnost je splavala po vodi.

71 - Dvojna menjava pri Triglavu. Igro sta zapustila Šušteršič in Bunderla, vstopila pa sta Košnik in Brajič.

74 - Leon Horvat je prodiral po sredini, ko ga je Najdenov zrušil na tridesetih metrih od gola in za to prejel rumeni karton. Prosti strel je izvajal kar Horvat in ciljal desni spodnji kot Gracarja. Le-ta je žogo odbil v kot. Po kotu so domačini izvedli protinapad v katerem je Košnik streljal mimo desne vratnice Luka.

79 - Muraši se zaenkrat dobro držijo tudi pri kartonih, saj je kar nekaj igralcev v nevarnosti, da če bi prejeli karton ne bi smeli igrati naslednkjo tekmo proti Mariboru. Črno-beli na tekmi še niso prejeli nobenega kartona.

81 - Triglav v igro pošilja še zadnjega napadalca. Dolžana je zamenjal Burgar.

84 - GOOOOOOOOOOOOOOLLLLLL 1:2 Leon Sreš. V finišu tekme so muraši dosegli še drugi zadetek. Vse je storil Leon Sreš, saj je prešprintal pol igrišča, ko je prejel žogo na desni strani. Bil je povsem sam in sam se je znašel pred Gracarjem ter ga s petnajstih metrov hladnokrvno s strelom po tleh ukanil.

86 - Menjava pri Muri. Iz igre Rep v igro Kouter.

89 - Navijači Mure smo ostali brez sape, saj so domačini preigrali našo obrambo, v zadnjem trenutku pa je pred poskusom domačinov Janža žogo izbil v avt.

90 - Še zadnja menjava pri Muri. Iz igre Fajić v igro Gruškovnjak.

91 - Nova priložnost za Muro. Mate Eterovič je močno streljal z desetih metrov, vendar je žoga zletela prek vrat.

93 - Konec tekme. Zmaga Mure v Kranju z 1:2

Po današnji tekmi sta izjavi dala tudi oba trenerja Siniša Brkič in Ante Šimundža. Oba sta se bolj ali manj strinjala, da je prvi polčas pripadel Triglavu, v drugem pa je več od igre imela Mura. Črno-beli so s to zmago niz neporaženosti podaljšali na osem tekem in v nedeljo v prekmursko-štajerskem derbiju pričakujejo Maribor.

Siniša Brkič, trener Triglava:  "Če na tekmi zapravimo toliko priložnosti kot smo jih danes potem se ne moremo nadejati zmagi. Tek o smo dobro začeli, nato pa smo po prvem predložku prejeli gol in se nato hitro vrnili. Tekma je bila dobra, imeli smo veliko priložnosti, vendar nam je žal zatajila realizacija. Igralsko smo se dvignili, vendar pa nam spet ni uspelo zmagati."

Ante Šimundža, trener Mure: "Danes smo osvojili zelo pomembne tri točke, ki nam ogromno pomenijo v našem boju za obstanek v ligi. Triglav je bil v prvem polčasu nekoliko boljši, v drugem pa mi, ko smo bili nekoliko konkretnejši in si tudi ustvarili več priložnosti. Triglavu bi čestital za prikazano v prvem polčasu, saj nas je nekajkrat rešil tudi vratar Luk. V drugem polčasu nam je nato bolj steklo in bi lahko realizirali še kakšno priložnost ali polpriložnost. Zadeli smo z odličnim prodorom Leona Sreša." Vse misli trenerja, igralcev in tudi navijačev pa so že usmerjene k naslednji tekmi - prekmursko štajerskemu derbiju. "Derbi z Mariborom je tekma, ki šteje tri točke in nič več. Tudi na tej tekmi bomo šli na zmago, koliko nam bo pa to uspelo pa bomo videli. Računamo tudi na podporo naše publike in pričakujemo dobro tekmo. Maribor mi ni neznanka so pa zame v tej tekmi najpomembnejše tri točke."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu