Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura v II. madžarski ligi

Moštva, ki bodo v sezoni 1944/45 tekmovala v 2. madžarski ligi NB II - severnopodanavsko okrožje. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: A Magyar Labdarúgók Szövetsége hivatalos közlönye

Madžarska nogometna zveza (MLSZ) je na svoji seji določila sestavo lig za tekmovalno sezono 1944/45. Pri tem je upoštevala predloge klubov, da za časa vojne skrajša razdalje med prizorišči in temu primerno sestavi lige. Mura, ki se je uvrstila v tretjo ligo bo po novem tekmovala v 2. madžarski ligi (NB II) in sicer v Severnopodonavskem okrožju.

V ligi bo tekmovalo 14 moštev in sicer: Haladás, Tatabányai SC, Győri ETO, Soproni VSE, Komáromi AC, Soproni FAC, Pápai SC, Mura, Komáromi FC, MOVE Zalaegerszegi, Kühne, II. ker. SC (Győri Vörös Meteor) in Győri AC.

Po poročanju medijev je na sestanku MLSZ-ja za Muro lobiral eden od vodilnih mož okrožja Györ, dr. Ferenc Czopf. Predlagal je, da bi v omenjeno ligo vključili tudi naš klub, čeprav je preteklo sezono končal na drugem mestu. MLSZ je predlog sprejela in Mura bo v prihajajoči sezoni tekmovala v najmočnejši ligi doslej.

V novi sezoni bo tekmovala tudi druga ekipa Mure, ki je postala prvak v peti ligi in bo po novem tekmovala v I. razredu sombotelskega okrožja. V tej ligi bi naj tekmovali: Selyemipar, Haladás II., Kapuvári SE, Körmendi LE, SVSE II, Mav Kinizsi, SzFC II, Zalaegerszegi LE, Pápai SC II., Mura II, Csornai KLE in Sombathelyi Bőrgyár.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu