Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Mura zmagala tudi v Sombotelu

Nogometaši Mure so se v predzadnjem jesenskem krogu odpravili na eno najtežjih gostovanj v ligi, v Sombotel, kjer so se pomerili z drugo ekipo Szomabathelyi. Po devetdesetih minutah so slavili Sobočani z 0:1. Polčas se je končal brez zadetkov.

Mura je tekmo pričela v sledeči postavi: Bencik II - Kološa, Erdősi - Deškovič, Kukanja, Klepec - Zelko, Bencik I, Vrtarič, Šarkezi in Matuš.

Po začetnem otipavanju so počasi vajeti igre v svoje noge prevzeli Muraši, vendar je bil vselej na mestu odlični vratar Szombathelyjija. Občasne napade domačinov je pravočasno reševala obramba Mure na čelu s Francem Kološo. Gledalci so podobno igro spremljali tudi v drugem polčasu, pri čemer si je Vrtarič poškodoval ramo. V 65. minuti pa so Murapi prišli v vodstvo. Zelko je streljal proti vratom, Vrtarič pa je nato po preigravanju dosegel zadetek. Zmaga Mure je povsem zaslužena, saj je bila boljša v obeh polčasih.

Mura je z zmago v Sombotelu še vedno ostala na prvem mestu, kljub vsemu pa bo jesenski del najverjetnej končala na 2. mestu. Njen največji konkurent je Zalaegerszegi, ki ima tekmo in točko manj ter bo najverjetneje zmagal na preostalih dveh tekmah. Kljub vsemu so Muraši v dobri poziciji, da osvojijo prvenstvo v sezoni 1943/44, kajti spomladi bodo v Mursko Soboto prišla najboljša moštva lige, kot so Zalaegeszegi, Soproni Vasutas, Kapuvári in Szombathelyi FC II.

Ekipa levente oz. mladinci doživela prvi poraz

Prvi poraz od svojega obstoja pa so doživeli mladinci Mure, ki so morali priznati premoč ekipe Szentpéterfa, ki je zmagala s 5:0 (3:0). Tekmo si je ogledalo okrog 400 gledalcev. Pri Muri so bili dobri Wolf, Kerčmar, in Winkler.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu