Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši dobili mladinski prekmurski derbi

Po koncu tekme. Zgornja vrsta: Gostan, Koren, Domjan, Ružič, Strajnar, Graj,Sečkar, Anželj, Šumenjak, Rantaša, Brdik, Ules, Veršovnik, Kek. Spodnja vrsta: Jelovica, Čelik-Kumer,Tomašič, Koren, Lovrec, Turudija, Kasalo, Ozbetič, Baš, Nedeljko, Intihar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Na glavnem igrišču Fazanerije je bil v okviru 1. slovenske mladinske nogometne lige odigran prekmurski derbi med Muro in Nafto 1903. To je bila tekma 17. kroga, s 4:0 pa so jo dobili mladi muraši, ki so z dvema zadetkoma vodili že ob polčasu. Tekmo si ogledalo okrog 600 gledalcev.

Mura U19: Vid Šumenjak, Alin Kumer Čelik, Sašo Lovrec, Niko Kasalo (od 76. Nejc Nedeljko), Jaka Domjan, Nal Lan Koren (od 81. Žiga Ozbetič), Anej jelovica, Tian Rantaša (C), Niko Graj (od 85. Mateo Tomašić), Luka Baš (od 64. Nejc Sečkar) in Luka Turudija (od 85. Bine Anželj). Trener: Matjaž Kek ml.

Nafta U19: Nik Fras, Nino Peulić (od 46. Angelo Macanović), Leon Jurović, Jan Oto, Žiga Gonza (od 64. Dominik Biro), Jan Rajh, Marko Čuček Bezjak, Niko Zamuda (od 85. Saša Kočet), Maj Plej (od 83. Roko Petrinović), Kimi Lavrenčič (od 79. Matija Taradi) in Anej Horvat. Trener: Borut Petkovič.

Strelci: 1:0 - Turudija (33' - 11m), 2:0 - Graj (41'), 3:0 - Kasalo (54'), 4:0 - Domjan (88').

Prvi zadetek je v 33. minuti iz enajstmetorvke dosegel Turudija. Vratar je šel v eno, žoga pa v drugo smer. Drugi zadetek je padel po kotu, ki ga je izvajal Koren. Domjan je na prvi vratnici žogo podaljšal na drugo do Graja, ki jo je z glavo poslal v mrežo.

Tretji zadetek je padel v začetku drugega polčasa, ko so si muraši priborili žogo na sredini, Kasalo pa se je odločil za strel s tridesetih metrov in matiral nemočnega Frasa. Četrti zadetek je bil dosežen v končnici tekme, ko je po kotu in odbiti žogi, Sečkar poslal predložek v kazenski prostor. Na drugi vratnici je bil najvišji Domjan in dosegel svoj 17. gol v sezoni v čimer se je še utrdil na lestvici najboljših strelcev.

Kluba sta se pomerila že v 2. krogu, ko je bila v Lendavi z 2:3 boljša Mura. Mladi muraši vodijo na lestvici, medtem ko Naftaši zasedajo zadnje mesto.

Sašo Lovrec in Anej Horvat. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Jaka Domjan in Nino Peulić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nal Lan Koren in Marko Čuček Bezjak. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Na tekmi ni manjkalo zanimivih in ostrih dvobojev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu