Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši gostujejo v Novi Gorici

Žan Karničnik in Adis Hodžić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Do konca prvoligaške sezone nas loči še šest tekem, tri gostovanja in tri domače tekme. Črno-beli v petek, 30. aprila 2021, gostujejo v Novi Gorici, pri ekipi, ki so jo premagali že 8-krat zapored.

Gorica "milom ili silom" potrebuje točke

Nogometaši so z zmago proti Olimpiji vrnili nasmeh na obraz navijačev. Pristop je bil zopet pravi, vidna je bila želja po zmagi in rezultat na koncu ni izostal. Če bodo črno-beli želeli iz Nove Gorice odnesti poln plen, bo potrebno vajo z zadnje tekme ponoviti.

Gorica se krčevito bori za obstanek in za devetim mestom, ki prinaša dodatne kvalifikacije zaostaja 5 točk. Za pričakovati je, da bodo storili vse, da zmagajo, kar potrjuje izjava branilca Gorice, Tineta Kavčiča za uradno spletno stran Gorice. "Proti Muri zaradi takšnih ali drugačnih razlogov v letošnji sezoni nismo uspeli vknjižiti želenega točkovnega izkupička. Smo pa na prav vseh obračunih bili blizu, zato se na petkov obračun pripravljamo z optimizmom. Res je, da si tako kvalitetna ekipa, kot je Mura, zasluži spoštovanje, a to ne pomeni, da v tekmo odhajamo z belo zastavo. Mislim, da smo predvsem v spomladanskem delu, pokazali, da lestvica ni pravi odraz naše kvalitete in bomo, tudi zaradi nuje po točkovnem izkupičku, zelo trd oreh za vsakega nasprotnika."

Tako kot Mura, tudi Gorica letos nima izrazitega strelca oz. igralca, ki bi izstopal. Ša najboljši je s tremi zadetki Etien Velikonja. Gorica nima nobenega kaznovanega igralca. Trener Aleksandar Jović rad spreminja sistem igre iz 4-4-2 v 3-5-2. Nedavno so Bravo, ki igra podoben sistem kot Mura, premagali s štirimi v zadnji liniji.

Točke potrebuje tudi Mura - za Evropo

Zadnji rezultatski neuspehi Mure so nekoliko zamajali tretje mesto na lestvici, ki prinaša Evropo in ki je obenem tudi cilj našega kluba. Tri točke so torej nuja, ostaja pa vprašanje kako bomo prišli do njih. Po kartonih se vračata branilec Maruško in krilni igralec Šturm, medtem ko mora Staniša Mandić odslužiti še eno tekmo. Mura je Olimpijo nadigrala s sistemom 3-5-2, kako bo tokrat pa ostaja neznanka. Seznam poškodovanih je še vedno dolg in praktično enak kot na prejšnji tekmi: Kozar, Brkić, Filipović, Simić, Klepač, Antolin in Karamarko. Morebiti se bo vrnil Klepač, ki je tekmo proti Olimpiji izpustil preventivno.

Kaj pravi zgodovina?

Za Muro so bile tekme v Novi Gorici vedno težke in negotove, čeprav je zadnje čase statistika krepko na strani črno-belih. Mura ni izgubila z Gorico vse od 24. novembra 2012, ko je se je z gostovanja vrnila s porazom 0:2. Odtlej so črno-beli nanizali 9 zmag in 2 neodločena rezultata. Če se ozremo na samostojno Slovenijo pa sta ekipi skoraj izenačeni - 19 zmag Mure in 22 zmag Gorice, če štejemo samo prvenstvene dvoboje. 15 tekem se je končalo brez zmagovalca.

Še vedno brez gledalcev

Tekmo bo sodil Roman Glažar, ki je bil v vlogi glavnega delivca pravice tudi na zadnji medsebojni tekmi 20. februarja 2021. To bo njegova 23. tekma, ki jo bo sodil Muri in tretja proti Gorici. Doslej je obe dobila Mura. Bo tudi tokrat tako? Tekma se bo pričela ob 17.00, bo pa še vedno odigrana brez prisotnosti gledalcev. Prenos bo na Planet 2.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu