Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši popravili odnos in odnesli tri točke

Pozdrav Black Gringosom v Kidričevem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se v 6. krogu prve lige Telemach odpravili na najbližje gostovanje, v Kidričevo. Pred okrog 1000 gledalci so slavili z 0:1 (0:1) in s tem potrdili dobre rezultate, ki so jih v preteklosti dosegali na tem igrišču. Po blamaži proti Radomljam so prikazali povsem drugačen obraz.

Zapisnik

Aluminij: Pridgar, Martić (od 59. Pečnik), Skiba (od 59. Susso), Jagić, Gorenak (od 70. Brkljača), Jovan, Jovanović (od 70. Katuša), Schaubach, Brest, Koblar in Bilyi (od 88. Baskera). Trener: Robert Pevnik.

Mura: Mihelak, Sadriu (od 75. Dobrovoljc), Maruško, Kous (od 60. Proleta), Maropa (od 75. Cottrell), Kasalo (od 89. Tripi), Jurišić, Kurtović, Trontelj (od 75. Jovićević), Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Darjan Slavic.

Strelec: 0:1 - Kasalo (17.)

Spremembe med enajst in drugačna postavitev

Darjan Slavic je glede na prejšnjo tekmo naredil tri spremembe v začetni enajsterici. Namesto Prolete, Jovićevića in Šarića so priložnost dobili Sadriu, Kasalo in Trontelj. Nekoliko premešana enajsterica je bila postavljena nekoliko drugače kot smo to bili vajeni in sicer v sistemu 4-1-3-2. Kurtović se je pomaknil nekoliko naprej, Kasalo na levo krilo, Shabanhaxhaj pa je skupaj z Marošo ogrožal vrata rdečih.

  Shabanhaxhaj Maroša

Kasalo  Kurtović  Trontelj

      Maruško

Jurišić Sadriu Morris Kous

      Mihelak

Mojstrovina Kasala

Mura si je prvo resno priložnost priigrala v 5. minuti, ko je Kurtovič z lepo podajo v sredini našel Trontlja in Marošo. Slednji je z roba kazenskega prostora streljal preveč po sredini. Črno-beli so povedli v 17. minuti. Akcijo je na desni strani pričel Shabanhaxhaj, ki je podal na enajstmetrovko do Maroše. Napadalec Mure je žogo nastavil Kasalu, ki je z mojstrskim strelom zadel malo mrežico. Tri minute pozneje je streljal Shabanhaxhaj. Domačini so prvi strel sprožili v 20. minuti, ko je Jovanović streljal mimo vrat. Aluminij si je doslej najlepšo priložnost priigral v 25. minuti, ko je po prekinitvi in predložku z glavo streljal Schaubach. Mihelak je strel pod prečko odbil v kot. V 27. minuti je nekoliko s strani streljal Trontelj. V 30. minuti so dvakrat poskušali domačini, muraši pa so obakrat strel blokirali. V 38. minuti je z desne streljal Kous. V 40. minuti je z enaindvasetih metrov streljal Skiba, muraši pa so strel blokirali. V 44. minuti so gostje po kotu z glavo zadeli prečko.

Brez težav zadržali vodstvo

Prvi strel v drugem polčasu je pripadel Muri. Kurtović je sprožil s šestnajstih metrov po sredini. Dvakrat je streljal še Maruško. V 51. minuti je Shabanhaxhaj s petnajstih metrov meril v zgornji levi kot Pridgarja, ki se je izkazal z obrambo. V 57. minuti je po predložku Jurišića z glavo meril Kasalo. V 68. minuti so imeli domačini na nogi izenačenje. Jovanović se je znašel sam pred Mihelakom, ki je njegov strel z desetih metrov obranil. V 89. minuti so si domačini skoraj zabili avtogol. Cottrel in Shabanhaxhaj sta kombinirala na levi strani, slednji pa je žogo poslal v sredino, od koder je Pečnik zadel vratnico. V 94. minuti bi Shabanhaxhaj lahko dokončno rešil tekmo. Po globinski žogi se je znašel sam pred vratarjem in streljal mimo vrat.

xG analiza tekme Aluminij : Mura

Diametralno nasprotje

Pristop murašev je bil diametralno nasproten kot na zadnji domači tekmi Radomljam. Videli smo "klizanje", igralci so šli na žogo, niso čakali. Žoga je lepo tekla od nog do nog, iskali so prostor. Igralci so bili vedno dovolj blizu, da so vselej prišli do žoge ali do bloka. Ves čas smo imeli občutek, da Aluminij ne more zabiti gola. Domačini so bili najbolj nevarni po Murini desni strani. S tega dela so sprožili kar sedem strelov od enajstih, na drugi strani so bili povsem nenevarni na drugem koncu. Mura je kljub manjšemu xG-ju (pričakovanih zadetkih) sprožila več strelov, zadetek pa je bil prava mojstrovina in dosežen iz zelo težkega položaja. Muraši so streljali iz vseh položajev.

Statistični posladki

Niko Kasalo je dosegel drugi zadetek za Muro. Oba njegova zadetka (Olimpija in Aluminij) sta bili pravi mojstrovini. Aluminij je vodil nekdanji trener Mure Robert Pevnik. To je bila četrta zaporedna zmaga Mure proti Aluminiju. Črno-beli so v Kidričevem nazadnje izgubili pred štirimi leti. Mura še v letošnji ni nobenkrat remizirala (prvenstvene in pripravljalne tekme). Tekma je potkala v izjemno soparnem vremenu, saj se vročina v naših krajih zadržuje že več kot teden dni.Začetna enajsterica Mure proti Aluminiju (25. avgust 2023). Stojijo od leve: Morris, Shabanhaxhaj, Sadriu, Maruško, Mihelak, Kous. Čepijo: Trontelj, Kurtović, Jurišić, Kasalo in Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Navijači Mure v Kidričevem čestitajo Niku Kasalo za dosežen zadetek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Nogometaši Mure so se v 6. krogu 1. SNL odpravili v Kidričevo in igrali proti Aluminiju. Kako so igrali? Ocenite igralce Mure, trenerja Slavica in glavnega sodnika Slavka Vinčića.

Ocenite jih z oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ).

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 27. avgusta, ko bodo znani rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 58.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu