Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Znova dvoštevilčen izid na tekmi murašic

Noelle Vilčnik je na tekmi proti Primorje dosegla en zadetek. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Prva letošnjo tekmo na igrišču v Bratoncih, so murašice odigrale proti ekipi Primorje Gaia Naturelle iz Ajdovščine in zmagale z 10:0 (6:0). Trener Bojan Jančar zaradi poškodb ni mogel računati na štiri igralke. Po poškodbi, ki jo je staknila že v prvih minutah tekme prvega kroga je manjkala Lara Klopčič, ki bo z igrišč odsotna nekaj časa. Sari Adam in Luciji Kos se je na seznamu poškodovanih igralk pridružila Špela Rozmarič. Prvič v tej sezoni pa je v drugem polčasu vstopila v igro tudi debitantka Anna Kristine Gornela. Iva Kocijan, vratarka murašic je še tretjič v tej sezoni ohranila svojo mrežo nedotaknjeno.

Mura Nona: Iva Kocijan, Evelina Kos, Ines Sok (od 60. Anna Kristine Gornela), Špela Kolbl, Josilene De Jesus Matos, Neli Hofman, Živa Rakovec, Noelle Vilčnik, Lea Dolinar (od 69. Neža Hrga), Thalita Ellen Silva Bomfim, Yana Malakhova. Trener: Bojan Jančar.

Primorje Gaia Naturelle: Stjepanović, Bizjak, Kličič, Capuder, Ljubič, Čefarin, Bremec, Dolenšek, Breščak (od 60. Škvorc), Fras, Steklačič. Trener: Luka Kompara.

Strelke: Špela Kolbl (10'), Yana Malakhova (18', 57'), Noelle Vilčnik (20'), Neli Hofman (23', 32'), Evelina Kos(43'), Josilene De Jesus Matos (50', 60'), Thalita Ellen Silva Bomfim (81').

Uvodne minute so se dogajale med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi pa sta večinoma kombinirali na sredini igrišča. V deseti minuti je zadela kapetanka Špela Kolbl. Na dva proti nič je v osemnajsti minuti povišala Yana Malakhova. V dvajseti minuti je že bilo 3:0 zadetka se je razveselila Noelle Vilčnik. V razmaku petih minut je v triindvajseti minuti na 4:0 povišala Neli Hofman. V dvaintrideseti minuti se je svojega drugega gola na tekmi veselila Neli Hofman za vodstvo 5:0. Končni rezultat prvega polčasa 6:0 je v triinštirideseti minuti postavila Evelina Kos.

Ekipa črno belih je drugi polčas začela brez sprememb v igralskem kadru. Na prvi zadetek in povišanje rezultata v drugem polčasu na 7:0 smo čakali le dobrih pet minut. V petdeseti minuti je zadela Josilene De Jesus Matos. V sedeminpetdeseti minuti je svoj drugi gol na tekmi dosegla Yana Malakhova in povišala na 8:0. Na 9:0 je v šestdeseti minuti povišala Josilene De Jesus Matos. Po zadetku je domači trener opravil prvo menjavo iz igre je odšla Ines Sok, svoj prvenec v črnobelem dresu pa je dočakala Anna Kristine Gornela. V devetinšesdeseti minuti je iz igre odšla Lea Dolinar v igro pa je vstopila Neža Hrga. Za končnih 10:0 je v enainosemdeseti minuti s svojim prvim golom v tej sezoni zadela Thalita Ellen Silva Bomfim in s tem postavila končni izid tekme.

1. Olimpija Ljubljana    3 3 0 0 25:0 9
2. Mura Nona        3 3 0 0 24:0 9
3. Cerklje         3 1 1 1  5:4 4
4. Ljubljana        3 1 0 2  3:7 3
5. Primorje Gaia Naturelle 2 1 0 1  3:10 3
6. Gažon          3 1 0 2  1:22 3
7. Radomlje Medex      2 0 2 0  0:0 2
8. Drava Ptuj        3 0 1 2  1:15 1
9. Krim           2 0 0 2  0:4 0

Pogled na tribuno v Bratoncih. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Pozdrav pred pričetkom tekme. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Trener Bojan Jančar (kaže hrbet) v pogovoru z obiskovalci tekem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Zgornja vrsta od leve: Dolinar, Rakovec, E. Kos, Hrga in Kocijan. Sedijo: Gornela, Malakhova, Kolbl, Vilčnik, De Jesus Matos, Hofman, Bomfim in Kos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu