Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Muraši trenirajo pod vodstvom dr. Valenta

Po naporni sezoni 1941/42, ki se je končala pozno poleti, so se nogometaši Mure vrnili na treninge in se pripravljajo na novo ligaško sezono. Treningi potekajo pod vodstvom dr. Gusztava Valenta, ki je v odsotnosti Ludvika Nemca prevzel vodenje nogometnega odseka.

Vodstvo kluba sestavlja enajsterico, preizkuša in išče nove igralce. Muraši bodo prvo trening tekmo igrali v četrtek, 20. avgusta 1942, ko se bosta med sabo pomerili kombinirani zasedbi Mure in old boysov Mure. Tekma bo ob 16.30.

Med sabo se bosta pomerili ekipi v sledeči sestavi:

Borovski - Gerenčer, Krstić - Ljubomir Deškovič, Kukanja, Krakszner - Puhan, Eržen, Zelko, Papič in Milan Deškovič.

Jandl - dr. Tarczy, Krančič - Čagran, Toth, Vogrinčič - Külics, Gomboši, Szasz, Sárközi in dr. Valent.

Trening tekma služi obema ekipama kot priprava na pripravljalni tekmi, ki bosta 23. avgusta 1942. Mura se bo ob 17.00 v Murski Soboti pomerila z ekipo Maort Nagykanizsa, za katero igra kar nekaj dobrih igralcev, ki so v preteklosti igrali za prvoligaške klube. Old boysi Mure pa se odpravljajo v Lendavo, kjer bodo merili moči z Lendavo.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu