Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Na delu murašice in muraši - kdo v pokalni finale?

Pozdrav Matica Maruška in Roka Pirtovška. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaše in nogometašice Mure čakata v četrtek polfinalni tekmi slovenskega pokala. Obe tekmi bosta na isti dan, 25. aprila, na Fazaneriji. Ob 16.30 bodo na igrišče stopila dekleta, ki bodo merila moči z ljubljansko Olimpijo, ob 20.00 pa se bodo fantje pomerili z Rogaško. Bo Mura imela tako moško kot žensko ekipo v finalu?

Zadnji poraz sega v leto 1991

Muraši so se po doslej znanih podatkih z Rogaško oz. njeno predhodnico Steklarjem pomerili 16-krat od tega enkrat v pokalu. To je bilo v prvem krogu pokalnega tekmovanja v sezoni 2018/19. Tekmo v Rogaški Slatini je z 1:3 dobila Mura. Sobočani imajo s svojim tekmecem izredno dobro medsebojno razmerje, saj odkar klub iz Rogaške Slatine poznamo pod imenom Rogaška ta še sploh ni premagal Mure. Zadnja zmaga sega v leto 1991, dosegel pa jo je Steklar. Je pa po drugi strani Mura s Steklarjem doživela enega svojih najhujših porazov v zgodovini. Avgusta leta 1990 je v Rogaški Slatini izgubila s kar 8:0. Kluba sta prvo tekmo odigrala 30. avgusta 1987 v takratni slovenski nogometni ligi.

Pot Mure v polfinale
1. krog - Dokležovje : Mura 0:2
2. krog - Hodoš : Mura 0:4
3. krog - Eltron Šenčur : Mura 0:2
4. krog - Čarda : Mura 0:3
5. krog - Koper : Mura 5:6 (po 11m)

Pot Rogaške v polfinale
1. krog - Brežice : Rogaška 1:3
2. krog - Šmarje pri Jelšah : Rogaška 1:4
3. krog - IB 1975 Ljubljana : Rogaška 1:3
4. krog - Nafta 1903 : Rogaška 1:2
5. krog - Triglav : Rogaška 2:3

Obe ekipi sta se v polfinale prebili z zmagami v gosteh.

Dekleta čakajo največje rivalke

Dekleta bodo za vstop v finale morale premagati svoje največje tekmice ŽNK Olimpijo. Odkar se je ŽNK Pomurje priključil Muri sta kluba odigrala šest tekem, med drugim lanski finale, ki je pripadel našim nogometašicam. Zadnja zmaga Ljubljančank nad murašicami je stara več kot eno leto in sega v april 2023. Tudi takrat ko smo dekleta poznali pod imenom Pomurje Beltinci so imela s klubom iz prestolnice pozitivno medsebojno razmerje (14 zmag, 8 porazov in en neodločen izid).

Pot Mure None v polfinale
četrtfinale - Mura Nona : Primorje Gaia Nat. 9:0

Pot ŽNK Olimpije v polfinale
četrtfinale - ŽNK Olimpija : ŽNK Gažon 10:0

Enotna vstopnica 12 evrov

Ker bosta polfinalna obračuna na Fazaneriji in na isti dan je klub obe tekmi združil v isti dogodek, za katerega je potrebno odšteti 12 evrov. Dvoboj moške ekipe bo sodil Slavko Vinčić, dvoboj deklet pa Gašper Lončar.

Se vidimo na Fazaneriji.

Statistika medsebojnih tekem med Muro in Rogaško (Steklarjem). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NK Mura skozi čas

Klubska grafika ob polfinalu pokala. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu