Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Na kolena spravili poljske prvake

Matic Maruško na tekmi Raków Częstochowa : Mura. Foto: Instagram Raków Częstochowa

Muraši so se na tretji tekmi v Turčiji pomerili z aktualnim poljskim prvakom, letošnjim udeležencem lige Europa in trenutno četrtouvrščeno ekipo poljskega prvenstva Rakowom Czestochowa. Po dveh porazih so naši nogometaši vknjižili zmago z 0:1 (0:0).

Mura: Raduha, Kous, Maruško, Sadriu, Proleta, Ščernjavič, Brkić, Cottrell, Antolin, Jovićević (od 7. Turudija) in Maroša. V 60. minuti so vstopili Šumenjak, Katić, Dobrovoljc, Pucko, Kurtović, Saitoski, Spasojević in Kasalo. Trener: Vladimir Vermezović.

Rakow Czestochowa: Kacper Bieszczad - Péter Baráth (od 30. Gustav Berggen), Matej Rodin, Fran Tudor - Srdjan Plavšić, Bartosz Nowak, Vladyslav Kochergin, Jakub Myszor - Marcin Cebula, Sonny Kittel  - Łukasz Zwoliński. V drugem polčasu so igrali: Kacper Bieszczad - Bogdan Racovițan, Adnan Kovačević, Startos Svarnas, Fran Tudor (od 69. Péter Baráth), Jean Carlos (Max Pawłowski), Gustav Berggren, Jakub Myszor (od 69. Tobiasz Mras - od 85. Kacper Masiak), Dawid Drachal, John Yeboah, Ante Crnac. Trener: Dawid Szwarga.

Mura je znova zaigrala z Maruškom v obrambi ter Antolinom in Brkićem na položaju zadnjih vezistov. V kadru znova ni bilo Tripija in Shabanhaxhaja.

        Maroša

    Jovićević  Cottrell

Ščernjavič Antolin Brkić Kous

Sadriu   Maruško   Proleta

       Raduha

Začetek prvega polčasa je zaznamovala poškodba Jovićevića, ki je igro zapustil v sedmi minuti. Zamenjal ga je Turudija. Rakow je stal zelo visoko in cel prvi polčas pritiskal muraše v obrambni blok. Črno-beli so svoje delo dobro opravili in Poljake povsem onemogočili, ki si niso priigrali nobenega strela. Mura je do prvega prišla po kotu in strelu z glavo, kar se je zgodilo v 21. minuti. V 39. minuti so po protinapadu do nevarne situacije prišli še Poljaki, vendar so črno-beli pravočasno posredovali, tako da ni prišlo do zaključnega strela. Do konca polčasa je igra potekala med obema kazenskima prostoroma.

Na začetku drugega polčasa so Poljaki pritisnili proti vratom Raduhe, priigrali so si nekaj kotov, ki pa so ostali nezkoriščeni. V 47. minuti so črno-beli blokirali strel Rakowa, v 56. minuti pa so Poljaki streljali še z roba kazenskega prostora, vendar se je izkazal Murin vratar. Nato so naši nogometaši počasi vzpostavili ravnotežje in v 59. minuti povedli. Antolin je priboril žogo na sredini, odigral podajo s Kousom, ki je na robu kazenskega prostora našel Cottrella. Murin Anglež je zadel z natančnim strelom v zgornji desni kot. V zadnjih desetih minutah so poljski prvaki znova pritisnili proti vratom in prišli do nekaj zaključnih strelov.

Mura je v prvem delu izgledala zelo dobro. Igrala je borbeno, kombinatorno in dobila precej drugih oz. odbitih žog. Pristop je bil drugačen kot na preteklih dveh preizkušnjah. S podobno igro so nadaljevali tudi v drugem delu in na koncu zmagali povsem zasluženo. Zelo dobro so izvajali hitre prehode iz obrambe v napad, opazili pa smo lahko tudi precej kombinatorike ter kratkih in hitrih podaj na malem prostoru.

Muraši si dokazali, da znajo in zmorejo, le pristop mora biti pravi.

Kot zanimivost naj omenimo, da si je tekmo ogledal nekdanji muraš Mirlind Daku, ki je z Rubinom na pripravah v Turčiji. V povezavi z Rubinom se že nekaj časa omenja tudi Shabanhaxhaj.

Mura bo naslednjo tekmo igrala v petek, 26. januarja, ko bo njihov nasprotnik južnoafriška ekipa TS Galaxy.


Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu