Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nagovor predsednika pred pričetkom prvenstva

Predsednik Robert Kuzmič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Pred pričetkom prvenstva v sezoni 2023/24 je za uradno klubsko spletno stran nsmura.si spregovoril predsednik Robert Kuzmič.

Spoštovane navijačice in navijači,

pred vrati je nova sezona, v katero tudi letos vstopamo z visokimi cilji. Kot vsako leto je osnovni cilj kluba uvrstitev v evropska tekmovanja, vzgoja mladih talentiranih nogometašev in osvojitev dvojne krone v ženski konkurenci. Povsem zaupamo strokovnemu vodstvu ekipe, na čelu s trenerjem, ki bo v prihodnjih dneh dobil še nekaj okrepitev, za katere tudi sami vemo, da so nujno potrebne za konkurenčnost ekipe.

V preteklih tednih smo zaključili z vsemi aktivnostmi za prejšnjo sezono, hkrati pa izvedli vse potrebno za pričetek nove tekmovalne sezone 2023/24. Ob tem pa smo zaradi neuvrstitve v kvalifikacije za evropska tekmovanja ustrezno in primerno prilagodili poslovani plan za prihajajojčo sezono. Smo v prestopnem obdobju in bilo je kar nekaj prihodov in odhodov. Razumemo, da so bile nekatere poteze nepriljubljene, toda zavedati se je potrebno, da nekateri nogometaši pridejo k nam, da se razvijejo in jim je Mura odskočna deska v karieri. Nikomur ne želimo stati na poti do igranja v boljši ligi, kjer je tudi zaslužek boljši. Prav tako pa je potrebno vedeti, da klub tretjino letnega proračuna zagotavlja s prodajo igralcev. Tudi zato smo k poletnemu prestopnemu roku smo pristopili pragmatično, da ne bi ponavljali določene slabše prakse iz preteklosti.

Ob prihajajoči stoletnici kluba si želimo, da bo Mura uspešna še naslednjih sto let in da se ne ponovijo neljube zgodbe iz preteklosti, ki so na cedilu pustile vse privržence Mure. Tega ne bomo dovolili in tudi zato bomo morda še kdaj potegnili potezo, ki ne bo pogodu navijačev, a bo storjena zgolj in samo v korist Mure, kot so bile vse do sedaj. Na vsaki poti pridejo zahtevne situacije in ovire. Toda ravno v takšnih situacijah se pokaže enotnost, da vsi dihamo kot eno, delamo transparentno in skupaj vlečemo voz naprej. Mura je bila najuspešnejša ravno takrat, ko smo znali stopiti skupaj.

Začnimo pot nazaj k uspehom že jutri na tekmi z Domžalami!

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu