Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Napeta končnica na derbiju med Muro in Mariborom

Prihod igralcev na igrišče v derbiju kroga med Prekmurci in Štajerci Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

V derbiju 10. kroga Si.Mobil lige sta se v Murski Soboti pomerila Mura in Maribor. Po devetdesetih minutah je bilo 2:2 (0:1), Mura je bila prva ekipa v letošnji sezoni, ki je Mariboru uspela odščipniti točko.

3000 gledalcev je videlo zelo zanimivo tekmo v kateri ni manjkalo lepih potez in zadetkov. V prvem polčasu je bila igra dokaj izenačena, prvi pa so povedli Mariborčani, ko je v 39. minuti Ante Šimundža pobegnil obrambi Mure in zadel v polno s strelom v desni spodnji kot Dejana Nemca. V drugem polčasu je Mura iskala izenačujoči zadetek in ga dočakala v 68. minuti, ko je z roba kazenskega prostora zadel Fabijan Cipot. Ko je že kazalo da se bo tekma končala z 1:1, je sledila infarktna končnica v kateri so gledalci videli še dva zadetka. Karič je pobegnil po levi strani in poslal žogo v kazenski prostor Mure, kjer jo je z glavo v mrežo preusmeril Galič. V zadnjih sekundah tekme je Muri uspelo izenačiti, ko je visoko žogo Cipot z glavo preusmeril za hrbet vratarja Simeunoviča in postavil končni izid 2:2.

Muro je na tej tekmi vodil Milovan Tarbuk, Maribor pa Bojan Prašnikar.

IZ MEDIJEV

Derbi med Muro in Mariborom so zaznamovali štirje zadetki in nova streha Fazanerije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

Navijaška skupina Black Gringos. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu