Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Nardin Mulahusejnović je okrepil Muro
31. avgust 2021

Nardin Mulahusejnović je podpisal triletno pogodbo z Muro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nova moč v napadu Mure je bosanski napadalec Nardin Mulahusejnović. Visokorasli napadalec je bil v lanski sezoni skupaj z Janom Mlakarjem s štirinajstimi zadetki najboljši strelec Prve lige Telemach. Mulahusejnović se je v Slovenijo preselil že pred leti, ko je iz Zrinjskega prestopil v Maribor. Pred tem je igral še za bosansko GOSK Gabela, v mlajših selekcijah pa je branil barve Željezničara in Gračanice.

Mulahusejnović se v Muro seli iz Kopra, kjer je v lanski sezoni na 35 tekmah dosegel 14 zadetkov. S čarno-bejlimi je podpisal triletno pogodbo, ki je veljavna do 30.6.2024.

Skrivnostna oškodnina

Mura in Koper nista objavila odškodnine za Mulahusejnovića, je pa dejstvo, da je imel do prestopa v Muro sklenjeno pogodbo z obalnim prvoligašem. Neuradne številke pravijo, da je Mura zanj odštela 400.000 evrov odškodnine.

Mulahusejnović: Vesel sem, da sem tukaj

Za klubsko spletno stran nsmura.si je Nardin povedal: "Moram priznati, da sem neizmerno vesel. V Murski Soboti sem bil že večkrat, takrat v vlogi nasprotnika in sem dobro videl, kakšen ambient in navijači so tukaj. Komaj čakam, da stečem na Fazanerijo in to občutim."

Na to, da lahko začne pakirati kovčke in pride v Mursko Soboto, je moral čakati do zadnjih minut prestopnega roka. "Vse se je dogajalo povsem na koncu prestopnega roka. Presrečen sem, da sem na koncu postal nogometaš Mure, moja želja po prihodu v Mursko Soboto je bila zares velika. Najlepša hvala vsem, ki so se v klubu potrudili, da sem danes lahko tukaj," pravi.

Slovensko ligo zelo dobro pozna. Že pred Koprom je bil član Maribora, v Sloveniji je že od leta 2018. "Moram povedati, da cenim slovensko ligo. Videli smo, da so slovenski klubi odigrali nekaj dobrih tekem v Evropi, Muri pa je tako ali tako uspel izjemen rezultat. Verjamem, da sem storil pravi korak v karieri."

V tem času je šel skozi dobre in slabe trenutke. Na začetku veliko priložnosti ni dobival, ko jo je dobil, je pokazal kaj zna. "V nogometu je tako, kot v življenju. Turbulentno. Včasih so vzponi, potem padci, najbolj važno je, da se znaš pobrati in vedno spopasti s situacijo. Vesel sem, da mi je lansko leto uspelo postati najboljši strelec lige in v tem ritmu želim nadaljevati tudi v Muri. Za konec bi navijačem sporočil, da komaj čakam, da oblečem črno-beli dres in da začnemo zmagovati. Verjamem, da nam bodo stali ob strani, saj mi je jasno, kako dobre navijače ima Mura," zaključi Mulahusejnović.

NE SPREGLEJTE

Nardin Mulahusejnović

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu