Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nemočni v Mariboru

Alexandros Kyziridis. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Črno-beli so se v 30. krogu 1. SNL odpravili v Maribor, kjer so utrpeli hud poraz s 5:0 (2:0). Bolj kot sam poraz nas lahko skrbi anemičnost in neambicioznost, ki sta privedla do tako katastrofalnega rezultata. Poraza ne opravičuje dejstvo, da so naši nogometaši v šestih dneh odigrali tri izjemno težke tekme (Koper, Celje in Maribor). Muraši imajo še vedno 34 točk.

Žlogar je tokrat nekoliko premešal začetno enajsterico, saj so v primerjavi s Celjem iz začetne enajsterice izostali Pucko, Kous, Tripi, Turudija in Nuhanović. Spremenjen je bil tudi igralni sistem v 4-4-2.

     Maroša Čakš

Kyziridis Maruško Antolin  Šarić

Kurtović Sadriu Proleta Trontelj

      Mihelak

Maribor: Bergsen, Širvys, Vidmar, Šoštarič Karič, Strajnar, Vrhovec (od 62. Lorber), J. Repas (od 75. Dizdarević), Soudani (od 75. Bourles), Iličić (od 75. Ž. Repas), Barišić (od 62. Božić), Jakupović. Trener: Ante Šimundža.

Mura: Mihelak, Trontelj, Proleta, Maruško (od 46. Pucko), Sadriu, Kurtovič, Antolin (od 16. Nuhanović), Kiziridis (od 46. Lamy), Šarić (od 65. Kasalo), Maroša, Čakš (od 69. Jovićević). Trener: Anton Žlogar.

Strelci: 1:0 Soudani (20.), 2:0 Soudani (24.), 3:0 Jakupović (68.), 4:0 Božić (70.), 5:0 Jakupović (73.).

V štirih minutah dva zadetka

Prvi strel je pripadel Mariboru, ko je Repas prejel žogo v sredini in sprožil z enajstih metrov. Mihelak je njegov strel obranil. V 15. minuti je po predložku z leve z glavo mimo vrat meril Soudani. V isti minuti je bil Žlogar primoran opraviti menjavo. Zaradi poškodbe je moral iz igre Antolin, vstopil pa je Nuhanović. V 20. minuti je padel prvi zadetek. Predložek Iličića z desne je z glavo v mrežo preusmeril Soudani. Igralec Maribora je bil povsem sam na petih metrih. Pritisk Maribora je znova obrodil sadove v 24. minuti, ko je predložek Barišiča s petih metrov znova v gol poslal Soudani. Zadetek je bil zelo podoben kot prvi, obakrat je bil igralec Maribora sam pred Mihelakom. Muraši so prvi strel sprožili v 32. minuti, ko je Trontelj pobegnil po desni strani in meril mimo vrat. Do konca polčasa je s strelom od daleč poskusil še Kyziridis.

V petih minutah trije zadetki

Pred pričetkom drugega dela smo videli dve menjavi pri Muri. Iz igre sta odšla Maruško in Kyziridis, vstopila pa sta Pucko in Lamy. Slednji je na levem krilu zamenjal Kyziridisa, Pucko se je preselil na levi bočni položaj, Kurtović pa na sredino. V 60. minuti je po predložku Lamyja in odbiti žogi nevarno zapretil Šarić, domačini pa so njegov strel blokirali. V 64. minuti je po kotu Šyrvis streljal prek gola. V 66. minuti se je po globinski podaji Božića pred Mihelakom znašel Iličić in ga nastreljal. V naslednji minuti je Maribor nevarno zapretil, Soudani pa je zadel vratnico. V 68. minuti so Mariborčani povedli s 3:0, ko je z bližine zadel Jakupović. Le minuto kasneje je Božić sprožil z roba kazenskega prostora in zadel zgornji levi kot Mihelaka za 4:0. V 73. minuti je bilo že 5:0. Muraši so izgubili žogo na svoji polovici, Repas je podal v sredino od koder je z glavo zadel Jakupović. Do konca tekme se je igra umirila, priložnosti pa ni bilo več.

xG analiza Maribor : Mura

Muraši si več kot poraza niso zaslužili

V prvem polčasu so muraši puščali preveč prostora po krilnih položajih. S sistemom 4-4-2 so imeli manjko igralcev na sredini, kar so Mariborčani s pridom izkoriščali. Bili so tudi premalo agresivni in stali preveč stran od nasprotnih igralcev. V začetku drugega polčasa je prišlo do spremembe sistema v 4-2-3-1, s katerim je Žlogar želel zgostiti sredino. Postavili so se tudi višje in v začetku dobro onemogočali Mariborčane. Nato so se Mariborčani pobrali in v kratkem obdobju dosegli tri zadetke ter rešili tekmo. Od takrat naprej se je igra Mure razpadla, črno-beli pa so le čakali na konec tekme. Mura je vse zadetke prejela po napakah v fazi branjenja, branilski par Proleta-Sadriu pa je bil premalo odločen.

Statistika jasno pokazala zakaj je prišlo do poraza

Mura je na celotni tekmi sprožila le štiri strele proti vratom od tega nobenega v okvir vrat. Domačini so večino strelov sprožili iz kazenskega prostora in to iz najbolj nevarne cone okrog peterca od koder so dosegli tudi štiri zadetke. Imeli so tudi dosti večji xG (pričakovani zadetki) 3.15 : 0.26.


Začetna enajsterica Mure. Stojijo od leve: Šarić, Proleta, Čakš, Sadriu, Mihelak, Maruško. Čepijo: Kyziridis, Antolin, Kurtović, Trontelj in Maroša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Žan Trontelj se bori z Maksom Barišićem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Robert Čakš in Sven Šoštarič Karić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Loris Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Ocenite muraše na tekmi proti Mariboru (9. april 2024). Kako so igrali? Ocenjujete tako, da jim podelite oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še trenerja Antona Žlogarja in glavnega sodnika Dejana Balažiča.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 10. aprila, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 60.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu