Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Neprepoznavna Mura dobila po prstih

Strelec zadetka za Radomlje Tomislav Mrkonjić in kapetan Mure Matic Maruško. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so danes na Fazaneriji igrali prvenstveno tekmo proti Radomljam in izgubili z 0:2. Gostje so vodili že ob polčasu, ko je bilo 0:1. S porazom so črno-beli zdrsnili na šesto mesto in se oddaljili od mest, ki v prihodnji sezoni vodijo v evropska tekmovanja.

Mura brez treh

Mura je glede na prejšnjo tekmo igrala v nekoliko spremenjeni zasedbi, vendar še vedno v isti formaciji s tremi v zadnji vrsti. Zaradi kartonov so manjkali Šturm, Gorenc in Kous. Namesto Gorenca je igral Kai Cipot, namesto Šturma Kompan Breznik in namesto Kousa Beganović. Zaradi rahle poškodbe je manjkal Lotrič, manjkal pa je tudi Mulahusejnović, ki kot četrti tujec ni dobil mesta v ekipi. Gostje so igral v sistemu s štirimi branilci s katerim ima Mura tradicionalno težave.

Mura: Ljubić, K. Cipot, Maruško, Pucko, Beganović, Ouro (od 46. Klepač), Lorbek (od 78. Kozar), Kompan Breznik (od 56. T. Cipot), Horvat (od 66. Škoflek), Bobičanec, Daku. Trener: Damir Čontala.

Kalcer Radomlje: Velić, Blaić (od 88. Mišić), Guček, Mužek, Primc, Zabukovnik, Ćalušić, Cerar (od 70. Kregar), Mrkonjić (od 58. Nuhanović), Šarić, Guzina (od 87. Pogačar). Trener: Nermin Bašić.

Neprepoznavna Mura v prvem polčasu

Prve pol ure se na igrišču ni dogajalo nič posebnega, nobena od ekip namreč ni proti vratom sprožila nobenega strela. Muraši so bili prvih petnajst minut več pri žogi, nato pa so Radomljani vzpostavili ravnotežje. Gledalci so prvi strel videli v 29. minuti, ko je Bobičanec sprožil s tridesetih metrov. V 31. minuti so imeli nevarno priložnost gostje. Šarić je pobegnil po levi strani strani in poslal nevarno žogo v kazenski prostor Mure. Gostje so nato iz kota povedli z 0:1. Z glavo je bil najvišji Mrkonjić in med tremi Muraši povedel svojo ekipo v vodstvo. V 35. minuti so bili gostje blizu drugemu zadetku. Po odbiti žogi je z roba kazenskega prostora streljal Čalušić, vendar je Ljubić njegov strel odbil v kot. Do konca polčasa si nato nobena od ekip ni priigrala omembe vredne priložnosti. Mura je polčas končala brez strela v okvir vrat, napadalec Daku pa je bil povsem odrezan. Gostje so v prvem polčasu prepustili iniciativo Muri in prežali na protinapade oz. polprotinapade.

Radomlje izkoristile vse slabosti Mure

Pred začetkom drugega polčasa je Čontala namesto Oura v igro poslal Klepača. V 47. minuti so bili gostje po strelu s kota znova nevarni. Zatem so Muraši stopili na plin in si na vsak način prizadevali izid obrniti sebi v prid. V 54. minuti je Klepač v kazenskem prostoru prišel do zaključnega strela. V 56. minuti je Kompan Breznika zamenjal Tio Cipot. Minuto pozneje so gostje po veliki napaki Murine obrambe zadeli za 0:2. To je bil mat v treh potezah. Gostje so izvajali avt, podali v kazenski prostor in izigrali obrambo črno-belih. Zadel je Šarić. V 66. minuti je Horvat mesto prepustil Škofleku. V 71. minuti je Maruško streljal prek vrat. V 72. minuti so po novi zmedi v obrambi Mure imeli gostje na nogi tretji zadetek. Kregar se je znašel sam pred Ljubićem, vendar je bil vratar Mure uspešnejši. V 75. minuti so imeli Muraši dve priložnosti za znižanje zaostanka. Najprej Daku in nato Klepač. V 78. minuti pe zadnja menjava pri Muri. Kozar je zamenjal Lorbka. Do konca tekme so bili naši nogometaši več pri žogi, vendar povsem nenevarni.

Kje je Mura, kot jo poznamo?

Mura je bila danes povsem neprepoznavna in nenevarna ter zasluženo izgubila. Radomlje niso bile toliko boljše kot so znale izkoristiti slabosti črno-belih. Od daleč je izgledalo, kot da je Mura igrala preveč direktno in prepočasi, igralci pa pogosto niso imeli komur podati žogo in niso vedeli kaj naj z njo naredijo.

Zanimivosti

To je bila prva zmaga Radomelj proti Muri. Ker je vlada odpravila omejitve v zvezi s koronavirusom ni bilo nobenih omejitev glede števila obiskovalcev. Po dolgem času je bil odprt tudi šank. Na tekmi smo lahko videli tudi transparent STOP WAR!, ki je bil namenjen vsem vpletenim v vojno med Ukrajino in Rusijo.

Izjavi

Nermin Bašić, trener Radomelj: "Mislim, da smo danes Muri odvzeli kar nekaj stvari, globino, druge žoge, kontre in polkontre. Prisilili mso jih, da igrajo po bokih, kjer pa smo jih dobro podvajali. Čestitam svojim igralcem na požrtvovalnosti in kompaktnosti. Tukaj ne more vsak zmagat."

Damir Čontala, trener Mure: "Danes nam ni šlo nič od rok. Nasprotnik se je na nas zelo dobro pripravil. Glede na prva dva kroga so precej spremenili stil igre. Mi se nikakor nismo znali prilagoditi. Imeli smo posest zadaj, ker pa niso puščali medprostore in globine smo imeli težave. Za poraz sem odgovoren jaz, Radomlje so pa zasluženo zmagale."

Lestvica

1. Maribor      23 14 3 6 36:23 45 
2. Koper       23 12 6 5 39:29 42 
3. Olimpija     23 12 5 6 28:22 41 
4. Bravo       23  9 7 7 23:21 34 
5. Domžale      23  9 6 8 32:28 33 
6. Mura       23  8 9 6 29:30 33 
7. Kalcer Radomlje  23  7 4 12 30:37 25 
8. Celje       23  7 4 12 25:32 25 
9. CB24 Tabor Sežana 23  5 5 13 21:26 20 
10.Aluminij     23  4 7 12 21:35 19 


IZ MEDIJEV

Luka Bobičanec in Mirlind Daku na tekmi proti Radomljam (27. februar 2022). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Ekipa Mure, ki je igrala proti Radomljam (27. februar 2022). Stojijo od leve: Kai Cipot, Mirlind Daku, Nik Lorbek, Luka Bobičanec, Marin Ljubić, Matic Maruško. Čepijo: Tomi Horvat, Kompan Breznik, Klemen Pucko, Amar Beganović in Samsindin Ouro. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mihael Klepač in Luka Guček. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nik Lorbek, glavni sodnik Martin Matoša in vratar Radomelj Emil Velić. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Damir Čontala Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amar Beganović in Luka Bobičanec. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

STOP WAR! tudi na Fazaneriji. Poziv je bil namenjen vsem vpletenim v vojno med Rusijo in Ukrajino. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Gledalci so po porazu proti Radomljam razočarani zapuščali Fazanerijo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Klemen Pucko je bil spretnejši od Gedeona Guzine. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu