Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nepričakovan uvodni poraz Mure

Nogometaši Mure so prvo spomladansko tekmo odigrali v Sarvarju in nekoliko nepričakovano izgubili s 4:3 (3:3). S tem so si nekoliko poslabšali položaj v boju za naslov prvaka.

Postava Mure: Jandl - Osterc, Drapos - L. Deškovič, M. Deškovič, Klepec - Takač, Ösze, Matuš, L. Bencik in Zelko.

Začetek prvega polčasa je minil v premoči Mure, kljub temu pa je prvi zadetek padel v 29. minuti. Po odlični akciji Osterca in Zelka je Takač s pravo bombo pospravil žogo v mrežo za 0:1. V 36. minuti je Takač iz prostega strela dosegel še drugi zadetek. Dve minuti pozneje so domačini po napaki obrambne vrste Mure znižali na 1:2. V 40. minuti je znova močno streljal Takač, eden od domačinov pa je njegov strel odbil z roko. Po osmih minutah polemike je Zelko iz enajstih metrov Muro povedel v vodstvo z 1:3. Sledila je poškodba L. Deškoviča in Mura je preostanek tekme odigrala le z desetimi zdravimi igralci. Posledica tega sta bila dva dosežena zadetka Sarvarja, pri čemer je bil drugi avtogol. Polčas se je tako končal neodločeno 3:3. V drugem polčasu je bila enakovredna. V 71. minuti so domačini po napaki Klepca dosegli četrti zadetek.

To je bil nesrečen poraz Mure in nepričakovana izguba dveh točk, ki lahko na koncu črno-bele stanejo naslova prvaka. Tekmo je zaznamovala poškodba Deškoviča in nesrečno prejeti zadetki v finišu prvega polčasa. Pri Muri so se izkazali Jandl, Drapos, Ösze, M. Deškovič in Takač za dosežena zadetka.

Pred tekmo je potekala manjša slovesnost ko je poveljnik leventskega okrožja Sarvar Istvan Csermely pozdravil muraše.

Druga ekipa je remizirala

Tekmo je odigrala tudi druga ekipa Mure, ki je remizirala proti Bőrgyáru.

IZ MEDIJEV

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu