Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nesrečen poraz v Mariboru

Kapetan Žiga Kous s krvavim kolenom. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Po petih zaporednih tekmah brez poraza, so Sobočani tokrat klonili v Ljudskem vrtu. Maribor je zmagal z 2:1 (0:0). Gol za Muro je dosegel Andrija Filipović.

Pričakovana enajsterica

Ante Šimundža je sestavil pričakovano enajsterico. Mura je igrala s tremi branilci in sicer so priložnost dobili Lovrič, Maruško in Karničnik. Na klopi je ostal Jan Gorenc. V sredini je igral uigran trio Kouter, Bobičanec in Horvat, na levem boku Travner, na desnem pa Kous. V napadu sta igrala Filipović in K. Cipot.

Prvi polčas izenačen

Vse od začetnega sodniškega žvižga se je videlo, da so oboji vstopili v tekmo zelo resno in z željo po zmagi. Maribor je bil prvih desetih, petnajstih minutah več pri žogi, najbolj nevaren pa je bil napadalec Matko. Po kotu se je nato priložnost ponudila še Roku Kronavetru. Prvo resno priložnost za zadetek pa so si pripravili muraši. Tomi Horvat je sprožil s sedemnajstih metrov in zadel prečko Juga. Mura je nato počasi prevzemala vajeti igre na sredini in onemogočala vijoličaste pri izvedbi napadov. Maribor, ki je znan po veliki posesti žoge je imel v prvem polčasu žogo le za odtenek več v nogah kakor Mura.

Nepazljivost v drugem polčasu

V drugi polčas sta oba trenerja vstopila z enakima enajstericama, kot v prvi polčas. Čeprav je imela Mura v začetku drugega dela nekoliko več žogo v posesti in oblvadovala sredino, so prvi povedli domačini. V 54. minut je po podaji Žana Kolmaniča do strela z glavo pričel Martinović, Zalokar pa je žogo odbil le do Mlakarja, ki jo je z glavo poslal v prazno mrežo. Pet minut pozneje so domačini že vodili z 2:0. Glavni sodnik Kajtazović je po domnevnem prekršku Bobičanca pokazal na belo točko, ki jo je realiziral Kronaveter. O prekršku za enajstmetrovko bi se dalo debatirati, po naši oceni pa ga definitivno ni bilo. Bolj smo dobili občutek, da je šlo za kompenzacijo, ko Kajtazović v prvem polčasu ni dosodil bolj očitnega prekrška za "penal", ki ga je storil Karničnik. Kompenzacije so najslabša zadeva, ki se lahko dogajajo v nogometu. Po zaostanku dveh zadetkov se črno-beli niso predali. Žiga Kous je dobil uporabno žogo v kazenskem prostoru domačinov, jo lepo zavrnil v sredino, kjer je bil osamljen Filipović, ki mu ni bilo težko zadeti v daljši vratarjev kot. Po zadetku so imeli še eno priložnost domačini, zapravil pa jo je Klinar. Nato pa je Mura vse moči usmerila v napad, prevzela pobudo in poskusila z nekaj nevarnimi napadi in streli. Bolj se je bližal konec tekme, bolj so domačini zavlačevali z igro in čakali konec tekme. Izid se do konca ni več spremenil in ostalo je pri 2:1 za Maribor.

Sledi še Celje

Če povzamemo dogajanje na tekmi bi lahko rekli, da je Maribor zmagal tudi z nekaj sreče. Statistika tekme je bila skoraj povsem izenačena, od posesti do strelov na gol. S to tekmo se je zaključila polovica prvenstva. Pred premorom čaka Muro še ena tekma in sicer v nedeljo, 20. decembra ob 15.00 ko bodo gostovali v Celju.

IZ MEDIJEV

Enajsterica Mure, ki je 17. decembra 2020 pričela tekmo v Mariboru. Stojijo od leve: Žiga Kous, Marko Zalokar, Matic Maruško, Kai Cipot, Dragan Lovrić, Žan Karničnik, Nino Kouter, Tomi Horvat, Jure Travner, Luka Bobičanec in Andrija Filipović. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Andrija Filipović je dosegel zadetek za Muro na tekmi Maribor : Mura (17. 12. 2020). Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Andrija Filipović in Ažbe Jug. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Žan Karničnik in Jan Mlakar v dvoboju za žogo. Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Tribune Ljudskega vrta so samevale. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu