Na spletni strani NK Mura skozi čas so zbrana dejstva in podatki o Muri. Le-te ves čas dodajamo in posodabljamo. Do tega trenutka še nismo uspeli v bazo podatkov vnesti vseh zapisnikov tekem iz sezone 2014/15 ter pokalnih tekem pred letom 2000, zato podatki na spletni strani, ki se nanašajo na te tekme, niso popolni. Vabimo vas, da si preberete tudi zakaj NK Mura skozi čas in kakšen je namen spletne strani.

Imam podatke o Muri

Bodite na tekočem z dogajanjem na NK Mura skozi čas in prejemajte obvestila o člankih na vašo mobilno napravo. Naložite si aplikacijo Telegram in poiščite kanal NK Mura skozi čas.

Nogometaši Mure predali denar EHO Podpornici
14. januar 2022

Od leve: Leon Novak (škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji), Peter Andrejčak (predsednik EHO Podpornice) in Alen Kozar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Jure Zauneker

Igralci Mure so skupaj z zaposlenimi in zunanjimi sodelavci v času lanskih božično-novoletnih praznikov ponovno zbirali denar za pomoči potrebne. Danes so ga predali predstavnikom Evangeličanske humanitarne organizacije (EHO) Podpornica.

Kapetan Alen Kozar je denar predal predsedniku EHO Podpornice Petru Andrejčaku, ki je ob tem dejal: "Mi živimo v tem okolju in vemo, da se nekateri težko prebijajo iz meseca v mesec. S to gesto jim želimo pokazati, da jim tudi mi v težkih časih stojimo ob strani, tako kot morajo oni včasih nam, " je dejal Kozar. Andrejčak je dodal: "Nogometna šola Mura ni prvič organizirala takšnih akcij z evangeličansko cerkveno občino Murska Sobota. Mislim, da je povezanost cerkve in vere z nogometom oziroma športom normalna in povsem življenjska."

Akcijo Mure je pozdravil tudi škof Evangeličanske cerkve v Sloveniji Leon Novak: "Veseli smo, da smo tako tesno povezani eni z drugim. Veseli nas, da stojimo drug drugemu ob strani. Naši pripadniki evangeličanske cerkve hodijo na tekme in strastno navijajo za klub, nekateri igralci so povezani z našo cerkvijo. Res so se izkazali s humanitarno gesto, hvaležni smo jim za to in upamo, da bomo tudi v prihodnje sodelovali tako dobro. Seveda pa tudi, da se družimo ob božji besedi, da se bogu zahvalimo za to, kar nam podarja, za blagoslov, ki ga lahko uživamo eni in drugi, da tudi igralcem izkažemo spoštovanje in jim pošljemo sporočilo, da jim želimo tudi v prihodnje stati ob strani."

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu