Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Pripravljalni prekmurski derbi brez zmagovalca

Mura v 2. polčasu. Stojijo od leve: Nerguti, Gorenc, Bagola, Ouro, Gyergyek, Kous. Čepijo: Horvat, T. Cipot, Pucko, Šturm in Kasalo. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nogometaši Mure so se v prvi pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem sezone pomerili z lendavsko Nafto. Na igrišču z umetno travo v Murski Soboti je bilo 2:2 (1:1).

Trener Damir Čontala je na igrišče poslal dve različni enajsterici. Vsaka je igrala en polčas. Črno-beli so igrali v postavitvi 3-4-3 oz. 3-4-2-1.

Mura 1. polčas: Zalokar - Ščernjavič, Karamarko, K. Cipot - Kompan Breznik, Lorbek, Kozar, Beganović - Bobičanec, Lotrič - Mulahusejnović. Na mestu libera je igral Kamamarko, na levem delu v obrambi pa Ščernjavič. Na mestu Karničnika je zaigral Kai Cipot, ki je v preteklosti igral na položaju napadalca. Cipotu ta položaj ni tuj, saj je v mlajših selekcijah že igral v obrambi. Na levem boku je igral Kompan Breznik, na desnem pa novinec Beganović.

Mura 2. polčas: Gyergyek - Pucko, Gorenc, Bagola - Šturm, Ouro, Nerguti, Kous - Horvat, T. Cipot in Kasalo. V drugem polčasu je na mestu libera igral Gorenc, na levem delu Pucko, na desnem pa Bagola. V napadu sta igrala T. Cipot in mladi Niko Kasalo.

Nafta: Galoši, Vinko, Magdič, Živko, Zana, Burai, Drk, Fekete, Turk, Nemet, Szökrönyös. Trener: Gábor Boér

Pri Muri so zaradi poškodb manjkali Obradović, Klepač in Škoflek. Zaradi viroze je bil odsoten Maruško.

Povedli so gostje z zadetkom Feketeja, proti koncu polčasa pa je izenačil Mulahusejnović. Tudi v drugem polčasu so po napaki Murine obrambe gostje dosegli drugi zadetek, z bližine pa je bil uspešen Haljeta. Petnajst minut pred koncem so črno-beli izenačili. Zadel je mladi Kasalo. Mura je imela več od igre, imela posest, gostje pa so se večinoma osredotočali na protinapade.

Mura v 1. polčasu. Stojijo od leve: Zalokar, K. Cipot, Karamarko, Kompan Breznik, Mulahusejnović, Bobičanec. Čepijo: Lorbek, Beganović, Ščernjavič, Lotrič in Kozar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amar Beganović in Vedran Vinko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zadetek Mulahusejnovića. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Nik Lorbek Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Amar Beganović je igral na levem krilu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kapetan Alen Kozar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Miha Kompan Breznik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Živi zid Mure. Od leve: Kozar, Lorbek, Kompan Breznik, Mulahusejnović in K. Cipot. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Marin Karamarko. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Miha Kompan Breznik. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu