Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Nogometašice okrepila Lea Dolinar

Lea Dolinar. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Ena izmed najbolj perspektivnih mladih nogometašic v Sloveniji, bo kariero nadaljevala v Muri.

Nogometašice Mure so v svoje vrste pripeljale eno najperspektivnejših nogometašic pri nas, v Mursko Soboto se namreč seli 16-letna Lea Dolinar. Prve nogometne korake je naredila na Ptuju, od koder se je preselila v Radomlje. V sezoni 2021/22 je v ligi U17 na 15 tekmah zabila 32 zadetkov, v letošnji sezoni pa je bila kljub svoji mladosti redna članica prve ekipe Radomelj, za katero je zbrala 12 nastopov in zabila 11 zadetkov, s čimer je bila tretja strelka ekipe.

V želji po napredovanju se je odločila, da letos pozimi zamenja klubske barve in se preseli v Mursko Soboto, kjer bo odslej igrala v čarno-bejlon. 

Lea Dolinar: »Vesela sem za ponujeno priložnost in prestop v Muro. Vem, v kakšen klub sem prišla in kakšni so cilji te ekipe. Sem izredno motivirana in komaj čakam nadaljevanje sezone. Želim si napredovati kot nogometašica in verjamem, da sem izbrala pravo sredino za to«.

Štefan Kozic, športni direktor ŽNK Mura Nona: »Lea je mlada, skromna in delovna punca z glavo na pravem mestu. Je izreden talent in potencial, slednjega upam in verjamem, da bo v čarno-bejlon še dodatno razvila in naredila veliko kariero«.

Lea Dolinar Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Lea Dolinar in predstavnik sponzorja Smiljan Fekonja (Gostilna-Pizzeria Nona) Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu