Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Novosadski remi, ki obeta

Prihod igralcev na igrišče. Tekma med Bečejm in Muro je bila odigrana na stadionu Vojvodine v Novem Sadu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Franc Bobovec

Nogometaši Mure so na prvem srečanju 1. predkroga za pokal UEFA v Novem Sadu remizirali z Bečejem. Na stadionu Vojvodine je bilo 0:0. Črno-beli so s tem naredili velik korak k uvrstitvi v naslednji krog kvalifikacij.

V Srbijo skozi Madžarsko

Nogometaši Mure so na tekmo odpotovali z avtobusom dan pred tekmo in v Novi Sad prispeli pozno zvečer. Nekaj manjših zapletov je bilo z izdajo vizumov za Marijana Bakulo in Harisa Alihodžića, toda na koncu se je vse srečno razpletlo. Zaradi vojnih razer so se črno-beli v Vojvodino podali prek Madžarske.

Postavi obeh ekip

Bečej: Korać, Vičević, Zagorac, Srdić (od 85. Stevanović), Radišić, Pekez, Bašić, Novčić, Mitrović, Gaćinović (od 68. Mudrinski) in Čirić. Trener: Zvonko Ivezić

Mura: Černjavič, Breznik, Alihodžić, Cifer, Bakula, Stampfer (od 60. Cirkvenčić), Kokol, Brezič (od 74. Baranja), Dvoršak, Vučičević (od 88. Kmetec) in Škaper. Trener: Filip Mendaš

V prvem polčasu je bil boljši Bečej ...

V prvem polčasu je imel Bečej več od igre a je obramba Mure na čelu z vratarjem Černjavičem igrala brez napake. Gostitelji so imeli prvo priložnost že v 3. minuti, ko je Bašić zadel prečko soboških vrat. Isti igralec je nekaj minut kasneje še enkrat ogrozil Murina vrata, vendar je Černjavič njegov strel odbil v kot. Mura je imela prvo priložnost v 21. minuti, ko je vratar Korač strel Cifra komaj odbil v kot. Drugo lepo priložnost Sobočanov je v 35. minuti zamudil Vučičević.

... v drugem pa Mura

V drugem polčasu so muraši umirili igro. Začetek je minil v znamenju jalovih napadov Bečeja. V nadaljevanju so nato več zrelih priložnosti imeli črno-beli vendar so bili Škaper, Bakula, Cirkvenčič in Kokol neučinkoviti.

Medijski molk Bečeja

Na koncu se je težko gostovanje Mure v Novem Sadu srečno razpletlo. Zanimivo je, da je portugalski delegat prišel na tekmo tik pred pričetkom tekme. Gostitelji so bili po tekmi precej razočarani, tiskovne konference pa se ni udeležil noben član Bečeja, vodil pa jo je kar Murin direktor Ervin Kerčmar.

Izjave po tekmi

Milan Mörec, predsednik kluba: "Fantje so upravičili pričakovanja in so zaslužili najmanj ta rezultat, če ne že zmago. Priložnost je tu in v Fazaneriji je treba to potrditi. Optimist sem."

Ervin Kerčmar, direktor kluba: "Naši igralci so se izredno borili in zasluženo izborili prvo evropsko točko Mure na tujem igrišču, kar veliko pomeni tudi za slovenski nogomet. Upamo, da bomo v povratnem srečanju zabili tisti 'zlati' zadetek ali dva, kar bi zadoščalo za napredovanje. Neodločen izid s prejetim zadetkom bi pomenil eliminacijo, zato je navidezno ugoden rezultat obenem sila nevaren."

Feri Cifer, najboljši igralec tekme: "V začetnih dvajsetih minutah ni bilo lahko, čeprav smo tak razvoj dogodkov tudi pričakovali. Bečej je tehnično dobro podkovano moštvo, ki pa zaradi igralskih sprememb ni najbolje uigrano. To se je poznalo, saj so igrali v 'valovih' in svoje akcije so gradili na individualnih sposobnosti posameznikov, ki zares dobro obvladajo nogometno igro. Rezultat je res ugoden, nič pa še ni odločeno. Tako kot smo mi presenetili njih, lahko tudi oni nas in moramo se res dobro pripraviti, da ne bi prišlo do neprijetnega razpleta. Priložnost je tu in menim, da je bil v Novem Sadu doslej najboljši nastop murašev v treh zaporednih sezonah evropskih nastopov. Edinstvene priložnosti ne bi smeli zapraviti."

Domov skozi pekel "Bratstva in enotnosti"

Tekmo je prenašal radio Murski val. Po tekmi so se nogometaši Mure v Mursko Soboto vrnili skozi pekel nekdanje avtoceste "Bratstva in enotnosti", kjer so se nenehno menjavale srbske, hrvaške, Ifor in UN postojanke. Črno-beli so domov potovali mimo Vukovarja, Okućanov in ostalih mest prizadetih z vojno.

IZ MEDIJEV

Prihod na ogrevanje. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Feri Maučec

Trening Mure pred tekmo z Bečejem. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Feri Maučec

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu