Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Odhod, ki je Grabiću prinesel dve težavi

Srđan Kuzmić in Martin Kramarič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Danes je Mura ostala brez Srđana Kuzmića, ki se v zameno za odškodnino seli v danski Viborg. Kuzmić je k Muri prišel pred letom dni in v sezoni 2022/23 odigral 27 tekem. Spada med najpespektivnejše mlade branilce sveta in je obenem mladi slovenski reprezentant. Neuradno je prestop z bonusi vred vreden okrog pol milijona evrov.

Robert Kuzmič, predsednik NŠ Mura: "Srđan je že ob prihodu k nam pokazal, da je nogometaš, ki bi lahko hitro prerasel okvirje slovenske lige. Njegov razvoj v Muri je samo še napredoval in hitro se je začelo povpraševanje zanj s strani drugih klubov. V zadnjih dneh je na naš naslov prišla ponudba, ki je zadovoljila tako klub, kot igralca in odločili smo se, da mu omogočimo korak naprej v karieri. Zahvaljujem se mu za to, kar je v tem letu dni dal Muri in mu želim vse dobro na Danskem".

Srđan Kuzmić: "Za mano je leto dni v Muri, ki mi bo za vedno ostalo v spominu. Prvič sem se spoznal s prvoligaškim nogometom, žal mi je le, da nismo uspeli priti v kvalifikacije za evropska tekmovanja. Rad bi se zahvalil navijačem, ki so nam vedno stali ob strani, zdaj bom tudi jaz tisti, ki bo pesti stiskal za Muro. Hvala tudi vodstvu kluba, ki mi je pred letom dni dalo priložnost, da lahko igram v klubu kot je Mura in da lahko zdaj svojo kariero nadaljujem na Danskem".

Z odhodom dve težavi za Grabića

Mura je v kratkem času ostala brez dveh desnih bočnih branilcev. Pred njim je v Sarajevo odšel Amar Beganović. Dejan Grabić se je znašel v zelo neprijetnem položaju, saj ima na tem igralnem položaju le mladega Graja in Kousa, ki pa na zadnji pripravljalni tekmi proti Vojvodini zaradi poškodbe ni igral. Druga težava je pravilo NZS, ki pravi, da mora imeti vsak klub v začetni enajsterici mladega igralca, ki bi lahko igral v slovenski reprezentanci U21. Kdo bo torej pričenjal tekme? Ker je Brkić poškodovan ostaja s prvoligaškimi izkušnjami le Emir Saitoski. Te težave ne bo rešil niti prihod 23-letnega Žana Trontlja, ki se omenja kot morebitna okrepitev.

Morebiti pa bo priložnost dobil kateri od mladincev?

Komentarji (0)

NE SPREGLEJTE

Srđan Kuzmić

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu