Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas.

Trontelj zapolnil vrzel na desnem boku

Športni direktor Denis Rabjar in Žan Trontelj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Smiljan Kuhar

Po odhodu Srđana Kuzmića je Mura hitro reagirala in v svoje vrste zvabila nekdanjega igralca Brava Žana Trontlja. Triindvajsetletni Trontelj igra na mestu desnega bočnega branilca, pogodbo z Muro pa je podpisal do 30. junija 2026. Ker je bil prost igralec se k Muri seli brez odškodnine. V tem prestopnem roku je imel resno opcijo, da se preseli v enega izmed ukrajinskih klubov.

V preteklosti je za Bravo zbral 89 nastopov v Prvi ligi Telemach, v 2.SNL je zbral 36 nastopov, desetkrat pa je nastopil tudi v Pokalu Pivovarna Union. Mladi branilec, ki ga odlikujeta hitrost in dober predložek, je v PLT doslej dosegel 2 zadetka in prispeval 14 asistenc.

Denis Rajbar, športni direktor NŠ Mura: "Žan je bil naša želja še iz časov, ko je bil trener Ante Šimundža, a nam ga takrat ni uspelo dobiti. Po odhodu Kuzmića, smo morali hitro reagirati, bili smo pripravljeni in zamenjavo našli v Žanu, ki bo zapolnil vrzel na desnem bočnem položaju. Odlično pozna slovensko ligo, poznamo njegove kvalitete in verjamemo, da bo prava okrepitev za Muro."

Žan Trontelj, NŠ Mura: "Občutki so fenomenalni, saj vemo za kašen klub gre, da celo mesto diha za Muro. Ne želim pretiravati, ampak mislim, da prihajam v najbolj nogometno mesto v Sloveniji. Tukaj sem, da pokažem svoje kvalitete, navijačem pa obljubim, da bom vedno dal vse od sebe. Mura mora biti pri vrhu, saj si to tudi zasluži."

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu