Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Okrepitev na levi strani

Novinec v Murinem dresu Dardan Shabanhaxhaj. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Mura ima novo okrepitev. Gre za enaindvajsetletnega krilnega napadalca Dardana Shabanhaxhaja, ki prihaja kot posojen igralec graškega Šturma. Shabanhaxhaja, rojen 23. aprila 2001, je za črno bele iz Gradca odigral sedemnajst uradnih tekem, in sicer petnajst ligaških ter dve pokalni, štiri zadetke pa je na dvaindvajsetih tekmah dosegel za drugo ekipo iz Gradca.

V lanski sezoni, 2021-22, je kot posojen igralec igral za drugoligaša Kapfenberg, kjer je v triindvajsetih nastopih dosegel šest golov in štiri asistence. Dardan je sicer kosovskih korenin, a ima (za razliko od Mirlinda Dakuta, ki je lansko spomlad branil barve čarno-bejlih) avstrijsko državljanstvo, kar posledično pomeni, da ne spada pod omejeno kvoto tujcev.

Avstrijec, sicer močnejši s svojo desno nogo, je pri sokolih iz Kapfenberga igral na položaju levega krilnega napadalca. Mura je sicer na tej poziciji močno potrebovala okrepitev, saj krilnega napadalca pravzaprav do prihoda Shabanhaxhaja ni imela. Spomnimo, da sta to pozicijo večkrat dopolnjevala Klemen Šturm in Klemen Pucko, ki pa predvsem v napadalnih vlogah nista bila najbolj uspešna.

Poudarimo lahko še, da je Dardan dvakrat zaigral tudi za mlajšo selekcijo avstrijske reprezentance do enaindvajset let. Za klubsko stran Gradca je v intervjujih večkrat poudaril, da raje govori z dejanji kot z besedami zato upamo, da se bo uspešno vključil v našo ekipo.

Predsednik Robert Kuzmič je ob prestopu za Murino spletno stran dejal, da je posoja Dardana v Muro naslednji korak v smeri sodelovanja in razvoja s klubom iz Gradca. Kakšne strateške cilje sta si kluba zadala, bomo najverjetneje videli v bližnji prihodnosti. Prav tako bodo s tem prestopom razblinjeni nekateri dvomi, ki smo jih navijači imeli o severnih sosedih in se tako na lastne oči prepričali kaj nam, predvsem glede kakovosti, lahko ponudijo igralci z izkušnjami avstrijske Bundeslige.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu