Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Olimpiji posest, Muri čvrstina

Veselje murašev po zadetku Čakša. Veselijo se tudi gasilci. Eden ploska, drugi dela selfie. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Črno-beli so v 25. krogu 1. SNL gostili Olimpijo in igrali 1:1. Naši nogometaši so dobili prvi polčas z 1:0. Igralce lahko pohvalimo za borbo.

Žlogar se je tokrat odločil za postavitev 3-5-2 s Tripijem na mestu libera. Manjkali so Maruško, Laci, Brkić, Katić in Domjan. Po poškodbi se je na klop vrnil Cottrell.

Mura: Raduha, Kous (od 57. Trontelj), Proleta, Sadriu, Pucko, Tripi, Kurtović, Antolin (od 74. Turudija), Nuhanović, Lamy (od 74. Kasalo), Čakš (od 57. Maroša). Trener: Anton Žlogar.

Olimpija: Pintol, Silva, Ratnik, Muhamedbegović, Lasickas, Agba (od 66. Posavec), Doffo, Florucz (od 82. Boultam), Elšnik, Brest (od 66. Motika), Schwaizer (od 73. Durdov). Trener: Zoran Zeljković.

Strelca: 1:0 - Čakš (2'), 1:1 - Lasickas (50')

     Čakš

   Lamy   Nuhanović

Pucko Kurtović Antolin Kous

  Sadriu Tripi Proleta

      Raduha

Hiter zadetek in zanesljivo vodstvo v prvem polčasu

Nogometaši Mure so začeli silovito in povedli po minuti in 29 sekund igre. Lamy je z globinsko podajo našel Čakša, ki mu je Pintol sprva strel obranil, odbito žogo pa je Murin napadalec brez težav pospravil v mrežo. VAR zadetka ni razveljavil, čeprav je Čakš v začetku akcije sicer nenamerno pohodil Muhamedbegovića. V nadaljevanju je bila nekoliko več pri žogi Olimpiji, vendar si ni priigrala nobene posebne priložnosti. Beležimo le strel Florucza z glavo. V 18. minuti je so gostje blokirali strel Lamyja, po kotu pa sta dvakrat z glavo nevarno streljala Tripi in Proleta. Strel prvega so gostje odbili z golove črte. V 26. minuti je Silva zapretil s prostega strela. V 42. minuti je s podajo predolgo okleval Proleta, igralci Olimpije so žogo odvzeli do nevarnega strela pa je prišel Doffo. Minuto kasneje je nevarno streljal še Elšnik, kar je bil pvi strel Olimpije v okvir vrat v prvem polčasu.

Evrogol Lasickasa in zamujena priložnost Pucka

Tako kot je Mura pričela prvi polčas je Olimpija drugega. Lasickas se je odločil za strel s petindvajsetih metrov, žoga pa se je od desne vratnice odbila v mrežo za 1:1. Olimpija je imela v začetku drugega polčasa posest, vendar je težko prihajala do zaključnih strelov. Mura je zapretila v 65. minuti, ko je Lamy iz obrata streljal mimo gola. V 67. minuti se je po globinski žogi v lepi situaciji znašel Lucas, vendar je zgrešil celo žogo. V 72. minuti je Posavec poskusil s škarjicami. V naslednjem napadu je Ratnik z obema rokama odrinil Lamyja in onemogočil hiter protinapad Mure. Glavni sodnik Jug mu ni upal pokazati drugi rumeni karton in predčasno pot pod prho. V 76. minuti sta z razdalje dvakrat nevarno streljala Florucz in Motika, minuto kasneje pa še Silva, ki je zadel zunanji del mreže. V 90. minuti je Mura lepo izigrala obrambo Olimpije, ko je Kasalo z lepo podajo našel Pucka. Slednji je iz ugodnega položaja streljal mimo leve vratnice. V 92. minuti je z radalje streljal Nuhanović.

xG analiza tekme Mura : Olimpija, 10. marec 2024

Olimpiji posest, Muri čvrstina

Prvi polčas je Mura stala nizko in bila zelo agresivna in kompaktna. Igralci vezne linije so si bili zelo blizu, se podvajali in dobro nevtralizirali največjo moč Olimpije na sredini. V drugem polčasu je marsikaj spremenil zadetek Lasickasa, ki je bil mojstrovina z velike razdalje. Murašem smo mogoče zamerili prepozno blokiranje strela. Ker je Mura igrala v sistemu 3-5-2, Olimpija pa 4-3-3 so imeli gostje nekoliko več prostora prek krilnih položajev iz katerih so pogosto pošiljali žoge v kazenski prostor in izigravali črno-bele. V velikem delu drugega polčasa so bili zeleni agresivnejši in Muri onemogočali razvijanje napadov. Po vstopu Kasala in Turudije je Mura dobila več hitrosti v sprednjem delu posledično pa bila v zaključku tekme nevarna in bi lahko dosegla tudi drugi zadetek.

Znova znani obrazi na Fazaneriji

Tekmo si je znova ogledalo nekaj znanih obrazov. Videli smo nekdanjega predsednika Slovenije Milana Kučana pa nekdanje igralce Gorana Gutalja, Ferija Cifra, Damjana Ošlaja itd.

Izjava

Anton Žlogar, trener Mure: "Na koncu sem zadovoljen in moram čestitati fantom. Bili so trenutki ko smo bili dobri, pa tudi trenutki ko smo trpeli. Dobro smo se pripravili na tekmo. Mislim, da je to dober rezultat in vzpodbuda za naprej. Pri 1:0 smo imeli še dve lepi priložnosti za zadetek. Olimpija je odlična ekipa, mi pa moramo razmišljati že proti Bravu."Začetna enajsterica Mure. Stojijo: Lamy, Čakš, Proleta, Sadriu, Raduha, Kous. Čepijo: Nuhanović, Kurtović, Antolin, Pucko in Tripi. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Zastava Black Gringosov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Sandi Nuhanović in Aljaž Antolin ne puščata igralca Olimpije. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Aljaž Antolin in Leard Sadriu. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Julien Lamy. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Koreografija Black Gringosov. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Aleš Cipot/fotolens.si

Kako so igrali?

Ocenite muraše na tekmi proti Olimpiji. Kako so igrali? Ocenjujete tako, da jim podelite oceno od 1 do 10 (1 = najmanj, 10 = največ). Ocenite še trenerja Antona Žlogarja in glavnega sodnika Mateja Juga.

Na seznamu so igralci, ki so igrali vsaj pet minut. Ocenjevanje poteka do vključno 11. marca, ko se bodo prikazali rezultati.

Graf prikazuje povprečne ocene igralcev, ki so jih podali uporabniki spletne strani NK Mura skozi čas. Število glasov: 71.

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu