Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Zadevale prečke in vratnice ter remizirale

Veselje Eveline Kos po izenačujočem zadetku. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Črno-bele so v 15. krogu SŽNL gostovale pri Olimpiji in igrale 1:1 (0:0). V deževnem vremenu in posledično zelo razmočenem igrišču so kljub borbeni in agresivni igri prvič v tej sezoni ostale brez zmage.

Olimpija: Nemet, Madon, Bratuša, Omerza (od 76' Medić), Balažic, Križaj, Makovec, Rozmarič, Osojnik, Duronjić, Šenk (od 93' Kartuš). Trener: Zlatko Gabor

Mura Nona: Kocijan, Đorđević (od 61' Bednarova), Kolbl, E. Kos, Šoštarič Karič, Rakovec, Vilčnik (od 76' Hofman), Dolinar, Vindišar, Malakhova, Hrga (od 87' Adam). Trener: Vlado Kokol.

Strelki: 1:0 - Sara Makovec (57'), 1:1 Evelina Kos (60')

V začetku tekme so si Ljubljančanke priigrale dva kota. V 8. minuti je po prekršku nad Makovčevo porumenela Šoštarič Karič. V 14. minuti je po strelu Dolinarjeve z razdalje žoga zletela malo čez prečnik. V 18. minuti se je po strelu Makovčeve z obrambo izkazala Kocijanova in žogo odbila v kot. V 24. minuti je po dolgi podaji Olimpije pred kazenski prostor Kocijanova krenila iz svojih vrat in žogo izbila v avt. V 30. minuti po predložku Šoštarič Karič je z glavo mimo vrat streljala Malakhova. V 42. minuti je po podaji Dolinarjeve iz prostega strela v zmedi v Olimpijinem kazenskem prostoru do strela prišla Vilčnikova, njen strel je Olimpijina vratarka odbila do Vindišarjeve, ki pa je iz bližine zadela vratnico. Sodnik je pokazal na prepovedan položaj Vindišarjeve. V 44. minuti je s strelom poizkusila kapetanka Kolblova, strel je zletel mimo vrat. Polčas se je končal brez zadetkov.

Ekipa črno-belih je drugi polčas začela brez sprememb v igralskem kadru. Prvi razburljiv trenutek v drugem delu se je zgodil v 48. minuti ko je z roba kazenskega prostora streljala Vilčnikova. Po strelu se je žoga odbila od ene izmed domačih igralk v kot. Izvajalka je bila Vilčnikova, ki je tudi iz kota zadela prečnik od koder se je žoga odbila v polje. V nadaljevanju akcije je  po predložku Dolinarjeve v kazenskem prstoru prišla do žoge Malakhova, vendar je domača igralka njen strel obranila. Po izgubljeni žogi na polovici domačink in globinski podaji domače igralke je za 1:0 zadela Makovec. Murašice so se hitro zbrale in že nekaj minut po prejetem zadetku odgovorile z zadetkom za izenačenje. V 60. minuti je po podaji Dolinarjeve iz kota najvišje v domačem kazenskem prostoru skočila Evelina Kos in s strelom z glavo premagala domačo vratarko za izenačenje na 1:1. V 61. minuti je prišlo do prve menjave pri črno-belih iz igre je odšla Đorđević v igro je vstopila Bednarova. V 64. minuti je s strelom poizkusila Kolblova, vendar se je žoga od ene od domačih igralk odbila v kot. V 69. minuti je z razdalje 25 metrov s strelom poizkusila Dolinarjeva in zadela prečnik. V 74. minuti je po prekršku nad Makovčevo porumenela Evelina Kos. V 76. minuti je trener črno-belih Kokol naredil drugo menjavo iz igre je odšla Vilčnik v igro je vstopila Hofman. V 87. minuti je bila na strani murašic opravljena še ena menjava. Iz igre je odšla Hrga vstopila pa je Adam. Do konca tekme smo nato videli boj med obema kazenskima prostoroma.

Čez celotno tekmo je deževalo, kar je vplivalo na podobo na igre. Murašice so z današnjim remijem, šele drugim z Olimpijo, zadržale tri točke prednosti ob tekmi manj. V naslednjem krogu v Bratoncih gostuje ekipa ŽNK Cerklje.

"To je bil pravi derbi, na težkem in razmočenem terenu. Oboji smo imeli željo po zmagi. Videlo se je, da ni bilo izgubljene žoge, igralke so dale vse od sebe. Vložek je bil res velik, temu primerna igra na terenu. Zadovoljen sem z rezultatom, derbiji so derbiji," je po tekmi razmišljal Vladimir Kokol, trener Mure.

"Tekma je bila agresivna, kot se spodobi za pravi derbi. Na tem igrišču je bilo težko igrati po tleh. Zadovoljna sem z rezultatom, ki je realen," je bila remija vesela Špela Kolbl, kapetanka gostujoče ekipe.

Lestvica

1. Mura Nona      13 12 1 0 104:4 37
2. Olimpija Ljubljana 14 11 1 2  89:5 34
3. Ljubljana      13  9 0 4  44:12 27
4. Radomlje Medex   13  8 2 3  27:12 26
5. Cerklje       14  5 3 6  19:37 18
6. Primorje Gaia Nat. 13  5 1 7  27:51 16
7. Drava Ptuj     13  2 1 10  8:64 7
8. Krim        13  1 2 10  6:56 5
9. Gažon        14  1 1 12  3:86 4

Stojijo od leve: Vindišar, Đorđević, Dolinar, E. Kos, Kocijan. Čepijo: Hrga, Malakhova, Vilčnik, Rakovec, Šoštarič Karič, Kolbl. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Boj za vsako žogo. Tija Šoštarič Karič. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Živa Rakovec in Urška Bratuša. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Prosti strel Olimpije in živi zid murašic. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Tekmo si je na stadionu v Šiški ogledalo 200 gledalcev. Avtorske pravice: nkmura.si Foto: Boštjan Rous

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu