Spletna stran NK Mura skozi čas je posvečena zgodovini in sedanjosti nogometnega kluba Mura in ni uradna spletna stran kluba. Urejajo jo ljubitelji črno-belih. Na voljo so članki, podatki o tekmah in igralcih, arhiv fotografij, statistika in še mnogo več. Prebrskajte arhiv Mure in spoznajte njeno pot skozi čas. Uradna spletna stran je dostopna na naslovu nsmura.si.

Ostanimo doma, ohranimo upanje in bodimo zdravi

Pogled na Fazanerijo. Foto: Aleš Cipot

Spoštovane ljubiteljice in ljubitelji nogometa.

Prizori, ki jih gledamo danes in nekaj preteklih dni, nas spominjajo na prizore iz filmov, za veliko večino katerih smo še do nedavnega mislili – ja saj to je film, to je znanstvena fantastika. Opustela mesta, nakupovalni centri, otroška igrišča, šolska poslopja in navsezadnje tudi športna igrišča ter dvorane – so postala realnost. Naš vsakdan, s katerim se moramo soočiti in živeti.

Vsi odgovorni v društvu NŠ Mura, se neglede na vse želje in razočaranja, zavedamo resnosti trenutka in udejanjamo vse tisto, kar odrejajo regulatorni organi v državi ter krovne športne organizacije. Vse to s ciljem, da z odgovornimi ukrepi zaščitimo zdravje naših igralcev, tehničnega kadra, zaposlenih in predvsem tistih, katerim je naše poslanstvo namenjeno – navijačem, ljubiteljem nogometa in vsem ostalim, ki prihajajo na naše dogodke ter jih s tem tvorno soustvarjajo.

Takoj po prejemu obvestila s strani NZS, smo v četrtek, 12. marca 2020, ustavili izvajanje vseh aktivnosti na in ob igriščih mestnega stadiona Fazanerija. Prekinili smo trenažni proces vseh mlajših selekcij, ustavili treninge članske ekipe in zaprli območje stadiona, vključno z lokalom, za vse zunanje obiskovalce.

V petek, 13. marca, se je na izredni korespondenčni seji sestal upravni odbor društva in sprejel še dodatne ukrepe:

  1. Za nedoločen čas se preloži redni letni občni zbor društva, ki je bil načrtovan za 13. marec 2020.
  2. Večini zaposlenih se odredi čakanje na delo doma za čas do preklica ukrepov.
  3. S fizično prisotnostjo zaposlenega na območju stadiona se izvajajo samo dela, ki so povezana z nujnim vzdrževanjem travnatih površin in objekta.
  4. Aktivnosti, vezane na licenciranje za sezono 2020/21, se opravljajo z delom od doma.

Restriktivni ukrepi se dodajajo iz dneva v dan in verjetno jih še ni konec. Zato se je vodstvo članske ekipe odločilo, da se najmanj do 31. marca ne opravlja skupnih treningov. Igralci so doma in imajo individualne programe dela, naloženo jim je tudi, da odgovorno omejijo socialne stike ter ravnajo skladno z že veljavnimi ali na novo sprejetimi priporočili NIJZ, resornih ministerstev in Vlade Republike Slovenije.

Danes je UEFA preložila evropsko prvenstvo v nogometu, katero bi se naj odvilo leta 2021, vse pa z razlogom, da se lahko, po prekinitvi, nacionalna prvenstva izvedejo do konca. Ta odločitev nas navdihuje z upanjem, da bomo še to pomlad in verjetno tudi del zgodnjega poletja, spremljali nogometno dogajanje v Evropi in tudi na našem stadionu in to upanje nam lahko da energijo preživetja v teh turobnih, za nikogar prijetnih dnevih.

Ostanimo doma, ohranimo upanje in bodimo zdravi.

UO društva NŠ Mura

Komentarji (0)

FORUM

Želite debatirati o tem? Prijavite se na forum in izrazite svoje mnenje.

Vstop na forum

Da bi na spletni strani nkmura.si, lahko doživeli kar najboljšo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke in podobne tehnologije. Z nadaljnjim ogledom spletne strani se strinjate z njihovo uporabo. Več informacij V redu